ST220: Mondeo med monster-motor

En bil med Ford Mondeos kjøreegenskaper fortjener en skikkelig motor. Det har den nå fått - i form av en V6-motor som yter 226 hestekrefter.

Publisert
Sist oppdatert

CAP FERRAT (DinSide Motor): La oss avsløre det først som sist - vi ble virkelig fascinert av Fords nye treliter. Motoren, som nærmest oppleves som om den er turbomatet, er nemlig både sterk og sprek. Kraftkilden, som er basert på samme blokk som Jaguars treliter, leverer på papiret 280 Nm ved 3.600 o/min, noe som ikke høres spesielt dramatisk ut. Likevel oppleves motoren som usedvanlig sterk.

Voldsomt bunndrag

For å finne ut hvor sterk motoren faktisk er, la vi inn 5. gir i 40 kilometer i timen og trykket gassen i bunn. Og tro det eller ei - motoren leverer akselerasjon - i oppoverbakker. Med andre ord, Ford har klart å utvikle en motor som trekker rent helt fra 1.000 o/min og som produserer merkbar fartsøkning fra 1.400 o/min.

Herlig knurring

Motoren, som er utrustet med fire kamaksler og 24 ventiler, har i tillegg et kraftig mellomregister og gir et skikkelig flott skyv opp til 4.500 o/min. Men det er først når du presser motoren forbi 4.500 o/min at det virkelig blir moro. Bilen kaster seg fremover og en herlig knurring akkompagnerer et voldsomt drag som varer og rekker helt opp til rødmerkingen ved 6.750 o/min. Kaster du inn neste gir og bråslipper kløtsjen vil du oppleve at det sparker godt i seteryggen og at motoren umiddelbart er klar for å gi deg den samme opplevelsen nok en gang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer