Stadig flere hybrider

LPG-hybrid drivlinje og lav luftmotstand gjør Forte til en særs effektiv familiebil.

Stadig flere hybrider
Publisert
Sist oppdatert

Det er for så vidt ikke overraskende at Kia opplyser at de har klargjort en ny hybrid. Hyundai kom dem nemlig såvidt i forkjøpet med sin Elantra LPI hybrid og de to merkene tilhører det samme koreanske konsernet, som for øvrig har misunnelsesverdig fremgang midt oppe i den økonomiske krisen.

LPG+strøm

Modellen heter Kia Forte LPI Hybrid og er ikke en "vanlig" hybrid med elektromotor. Forbrenningsmotoren går nemlig på LPG (autogass - gassblandinger med hovedvekt av propan eller butan), som presenteres som et mer miljøvennlig alternativ til bensin eller diesel. Det gir renere forbrenning, lavere CO2-utslipp og færre partikler. Motoren er en 1,6-liters rekkefirer med toppytelse 114 hestekrefter. Den sekunderes av en elektromotor på 20 hestekrefter, som bidrar med 110 newtonmeter dreiemoment fra stående start.

Batteriteknologien er av typen Litiumion-polymer.

Cd=0,26

Transmisjonen er, som i mange hybrider, trinnløs. Bilen er av kompakt mellomklassestørrelse - 455 centimeter lang, 178 centimeter bred og 146 centimeter høy. "tørrvekt" er 1.300 kilo. Kia Forte LPI har i tillegg en svært lav luftmotstandskoeffisient på 0,26.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer