Stadig flere kjøper bilen på nett

En ny bilundersøkelse fra revisorselskapet KPMG viser at stadig flere vil benytte internett når de skal handle bil.

NETT-OPTIMIST: Ulrika Drotz Molin er administrerende direktør i KVD Kvarndammen, som satser på bilsalg på nett. En undersøkelse fra KPMG viser at mange vurderer å kjøpe bil via internett. Foto: KVD
NETT-OPTIMIST: Ulrika Drotz Molin er administrerende direktør i KVD Kvarndammen, som satser på bilsalg på nett. En undersøkelse fra KPMG viser at mange vurderer å kjøpe bil via internett. Foto: KVD Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den tradisjonelle bilbutikken vil om ikke altfor lenge erstattes av netthandel, om vi skal tro undersøkelsen konsulentselskapet KPMG har foretatt blant toppledere i den internasjonale bilbransjen.

KPMGs automotive executive survey er en global, årlig undersøkelse, som vi har fått videreformidlet fra bilauksjonsfirmaet KVD Kvarndammen, omtalt av DinSide tidligere..

Resultatet er interessant: Ifølge svarene KPMG har fått inn, mener kun halvparten av de spurte at tradisjonell bilhandel er fremtiden.

Vil fortsatt ha en rolle

Mange tror derimot at de etablerte salgslokalene i tiden som kommer vil gå over til å bli såkalte «touch points» for relasjoner som allerede er etablert på nett. I tillegg vil det på de arenaene fokuseres på å selge tilleggstjenester som lån, forsikring og andre serviceoppdateringer.

Hvor trygt er det?

Auksjoner av biler er selvsagt ikke noe nytt fenomen; og bilauksjoner har eksistert i Norge i mange år.

Det er verdt å merke seg at alle internettbaserte auksjoner i Norge faller inn under Auksjonsloven, og at bestemmelsene i Auksjonsloven også gjelder ved nettauksjoner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer