Stadig flere stikker av

Stadig flere stikker av og melder ikke fra når de ødelegger veimateriell. Det er det du og jeg som må betale!

DITT ANSVAR: Det er ditt ansvar å melde ifra om skader du måtte påføre vegvesenets eiendom, men stadig flere stikker av. Da er det du og jeg som må ta regningen! Foto: PantherMedia
DITT ANSVAR: Det er ditt ansvar å melde ifra om skader du måtte påføre vegvesenets eiendom, men stadig flere stikker av. Da er det du og jeg som må ta regningen! Foto: PantherMedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Når en bilfører stikker fra en skade uten å melde fra, er det du og jeg som sitter igjen med svarteper i form av høyere forsikringspremie. Sett fra ti år tilbake har utviklingen vært begredelig og bekymringsfull, sier Roger Stenseth, fagdirektør i Trafikkforsikringsforeningen (TFF) til DinSide.

Det er selvsagt ditt ansvar å melde fra om enhver skade du måtte påføre andre mennesker eller gjenstander i trafikken. I likhet med varsling av skader du måtte påføre andre biler, er det også ditt ansvar å melde ifra om skader du påfører materiell og installasjoner langs veien - altså vegvesenets eiendom.

Slike skader dekkes av bilens ansvarsforsikring , som alle bilister som ferdes på norske veier er forpliktet til å ha.

Denne ordningen forutsetter altså at du melder ifra om skaden.

Skader som ikke meldes inn, må selvsagt også repareres. Slike skader, som da blir stående med ukjent gjerningsmann, dekkes av Trafikkforsikringsforeningen - eller egentlig av deg og meg.

Les også: Vinker deg fram for å kjøre på deg: Se opp for ny type forsikringssvindel!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer