Stadig flere velger diesel

Ifølge Automotive News Europe velger nå hele 48 prosent av Europas nybilkunder dieselmotor. Også i Norge blir dieselmotoren stadig mer populær.

Publisert
Sist oppdatert

I 1998 var det kun 6,2 prosent av de norske nybilkundene som valgte diesel- fremfor bensinmotor. Siden den gang har ikke bare dieselmotorene gjennomgått en teknologisk revolusjon, i tillegg har stadig flere bilmodeller blitt utrustet med dieselmotorer. Ja, selv Jaguar bet i det sure eplet og tilbyr nå dieselmotor i både X- og S-type.

I løpet av de seks årene som har gått siden 1998, har derfor dieselen fått en langt større utbredelse her i landet. I fjor var dieselandelen kommet opp i 17,5 prosent, altså nesten en tredobling sammenlignet med 1998.

Én av tre

Men utviklingen har ikke stanset opp, snarere tvert i mot. I oktober valgte hele 32,5 prosent av de norske nybilkundene å satse på diesel. Det betyr at dieselandelen for årets ti første måneder sammenlagt er oppe i 27,2 prosent, en økning på nesten 10 prosentpoeng sammenlignet med fjoråret.

Snart forbi bensinmotoren

I Europa forøvrig har dieselmotoren fått enda mer vind i seglene. Nesten annenhver europeisk bilkunde (48 prosent) sverger til diesel. Ekspertene antar at det kun er et spørsmål om tid før dieselmotoren passerer bensinmotoren og anslår at dieselandelen allerede i 2010 vil være oppe i 55 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.