Stadig flere velger diesel

Ifølge Automotive News Europe velger nå hele 48 prosent av Europas nybilkunder dieselmotor. Også i Norge blir dieselmotoren stadig mer populær.

Publisert
Sist oppdatert

I 1998 var det kun 6,2 prosent av de norske nybilkundene som valgte diesel- fremfor bensinmotor. Siden den gang har ikke bare dieselmotorene gjennomgått en teknologisk revolusjon, i tillegg har stadig flere bilmodeller blitt utrustet med dieselmotorer. Ja, selv Jaguar bet i det sure eplet og tilbyr nå dieselmotor i både X- og S-type.

I løpet av de seks årene som har gått siden 1998, har derfor dieselen fått en langt større utbredelse her i landet. I fjor var dieselandelen kommet opp i 17,5 prosent, altså nesten en tredobling sammenlignet med 1998.

Én av tre

Men utviklingen har ikke stanset opp, snarere tvert i mot. I oktober valgte hele 32,5 prosent av de norske nybilkundene å satse på diesel. Det betyr at dieselandelen for årets ti første måneder sammenlagt er oppe i 27,2 prosent, en økning på nesten 10 prosentpoeng sammenlignet med fjoråret.

Snart forbi bensinmotoren

I Europa forøvrig har dieselmotoren fått enda mer vind i seglene. Nesten annenhver europeisk bilkunde (48 prosent) sverger til diesel. Ekspertene antar at det kun er et spørsmål om tid før dieselmotoren passerer bensinmotoren og anslår at dieselandelen allerede i 2010 vil være oppe i 55 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer