Stadig motorstopp med Toyota Yaris Eco

Toyota Yaris Linea Eco er slanket med 100 kilo i forhold til fetteren Linea Sol. Kombinert med Toyotas Stop & Go-system skal dette gi en bensingjerrig og miljøvennlig bil. Men om bilen blir importert til Norge er høyst usikkert.

Stadig motorstopp med Toyota Yaris Eco
Publisert

Prinsippet bak Stop & Go-systemet er at motoren kuttes hver gang du stopper bilen og setter girspaken i fri. Når du trykker inn clutchen starter motoren automatisk opp igjen. Dette skal redusere bilens bensinforbruk.

Det er imidlertid en rekke forutsetninger som må oppfylles for at motoren skal kutte. For det første må kjølevannstemperaturen være over 65 grader Celsius. Trykket i bremsekraftforsterkeren må være på topp, det må være god kapasitet på batteriet og alle dører må være lukket.Men på toppen av det hele kommer følgende; utetemperaturen må være over 0 grader Celsius. Og nettopp dette kan være en av faktorene som forhindrer at Toyota Yaris Linea Eco blir tatt inn til Norge.

Hard slankekur

For å redusere bensinforbruket ytterligere har Toyota slanket Eco med 100 kilo i forhold til Linea Sol. Bilen er dermed kommet ned i 850 kilo. Eco kommer bare med tre dører og mangler blant annet servostyring, justerbar ryggvinkel i baksetet, barnesikring og nakkestøtter bak. Og for å virkelig understreke at de har ment alvor da de slanket Eco, har Toyota til og med fjernet makeup-speilet på sidepassasjerens solskygge (!).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer