Jaguar I-Pace

Stanser produksjon av Jaguar I-Pace

Utfordringer i leveransen av elbilbatterier fører til problemer for flere bilprodusenter.

BREMSER PRODUKSJONEN: Batteriutfordringer er årsaken til at Jaguar stanser produksjonen av I-Pace midlertidig. Foto: Jaguar
BREMSER PRODUKSJONEN: Batteriutfordringer er årsaken til at Jaguar stanser produksjonen av I-Pace midlertidig. Foto: Jaguar Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bilprodusenten Jaguar Land Rover opplever leveringsproblemer av batterier, noe som går ut over produksjonen av elbilen Jaguar I-Pace. Overfor Business Insider bekrefter selskapet at det har ført til midlertidig stans av produksjonen av elbilen ved Graz-fabrikken i Østerrike.

– Jaguar Land Rover har justert produksjonsplanene for Jaguar I-Pace i Graz på grunn av midlertidige problemer i leveransen. Vi jobber med leverandøren for å løse dette og minimere utfallet for kundenes bestillinger, sier en talsperson fra bilprodusenten til den britiske avisen.

Det er selskapet LG Chem som leverer batteriene som brukes i Jaguar I-Pace.

Interessant nok kommer nyheten om leveringsproblemer kun en uke etter at britiske myndigheter bekreftet at de vil forby nysalg av bensin-, diesel- og hybridbiler fra og med 2035 – en fremskynding på 5 år fra 2040.

Jaguar er ikke alene om å oppleve problemer i leveransen av elbilbatterier, også Audi og Mercedes har uttalt at det er utfordringer rundt mangelen på batterier. Audi har blant annet valgt å kutte produksjonsestimatene med mellom 4100 og 5700 på grunn av dette.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer