Jaguar I-Pace

Stanser produksjon av Jaguar I-Pace

Utfordringer i leveransen av elbilbatterier fører til problemer for flere bilprodusenter.

BREMSER PRODUKSJONEN: Batteriutfordringer er årsaken til at Jaguar stanser produksjonen av I-Pace midlertidig. Foto: Jaguar
BREMSER PRODUKSJONEN: Batteriutfordringer er årsaken til at Jaguar stanser produksjonen av I-Pace midlertidig. Foto: Jaguar Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bilprodusenten Jaguar Land Rover opplever leveringsproblemer av batterier, noe som går ut over produksjonen av elbilen Jaguar I-Pace. Overfor Business Insider bekrefter selskapet at det har ført til midlertidig stans av produksjonen av elbilen ved Graz-fabrikken i Østerrike.

– Jaguar Land Rover har justert produksjonsplanene for Jaguar I-Pace i Graz på grunn av midlertidige problemer i leveransen. Vi jobber med leverandøren for å løse dette og minimere utfallet for kundenes bestillinger, sier en talsperson fra bilprodusenten til den britiske avisen.

Det er selskapet LG Chem som leverer batteriene som brukes i Jaguar I-Pace.

Interessant nok kommer nyheten om leveringsproblemer kun en uke etter at britiske myndigheter bekreftet at de vil forby nysalg av bensin-, diesel- og hybridbiler fra og med 2035 – en fremskynding på 5 år fra 2040.

Jaguar er ikke alene om å oppleve problemer i leveransen av elbilbatterier, også Audi og Mercedes har uttalt at det er utfordringer rundt mangelen på batterier. Audi har blant annet valgt å kutte produksjonsestimatene med mellom 4100 og 5700 på grunn av dette.

Uvisst hvordan norske kunder rammes

I en kommentar til nettstedet Broom sier Vilde Riise, PR- og kommunikasjonsspesialt i Jaguar Land Rover Norge, at de kjenner til dette, men at de på nåværende tidspunkt ikke har mottatt noen informasjon om hvordan det vil påvirke de enkelte markedene.

– Jeg kan derfor ikke kommentere denne saken noe nærmere, sier hun til Broom og legger til:

– Vi er meget fornøyd med mottagelsen av I-Pace i Norge. 2019 var et rekordår for oss, og symboliserer starten på en elbilrevolusjon for Jaguar Land Rover. Med Jaguar I-Pace har vi i perioder mer enn tidoblet salget sammenlignet med året før, og I-Pace har blitt en av de viktigste bilene for oss. Målet er selvsagt å selge enda flere i år, så vi har store ambisjoner for det nye året. Vi har også styrket organisasjonen med flere nyansettelser.

Forventer lavere salg

I fjor ble det solgt rundt 3000 I-Pace i Norge, men i desember uttalte bilprodusenten at de forventet halvering i salget av bilen som ble kåret til Årets Bil i 2018.

– Vi er i en helt ny situasjon nå. I-Pace er tilgjengelig fra lager, men det er det også andre som har. Det blir et trangere vindu med flere konkurrenter enn de foregående årene, uttalte Marius Hayler, Country Director for den norske Jaguar- og Land Rover-importøren BC Norway AS, i fjor.

Totalt solgte Jaguar rundt 18.000 I-Pace på verdensbasis i fjor, skriver The Verge.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer