Utfordringer hos Tesla

Stanser produksjonen av Tesla Model 3

Men bare midlertidig, forteller selskapet.

UTFORDRINGER: Produksjonen av Tesla Model 3 blir satt i en planlagt pause. Foto: NTB Scanpix
UTFORDRINGER: Produksjonen av Tesla Model 3 blir satt i en planlagt pause. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Tesla har nå kommet til et antiklimaks i det Elon Musk selv kaller et produksjonshelvete. Målsetningen om å nå 5000 produserte Model 3 i uken er blitt skjøvet lenger og lenger ut i fremtiden flere ganger, og nå stopper produksjonen helt opp i en planlagt periode, forteller selskapet. Til CBS er Musk åpen på at selskapet er inne i en tøff periode, for en ulykke kommer sjelden alene.

-Jeg er definitivt stresset, og om det ikke ser slik ut, så kan jeg likevel presisere at jeg er stresset, forteller Musk til CBS.

Bare den siste måneden har selskapet måtte kalle tilbake 123.000 biler på grunn av bolter til styresystemet som ruster. I tillegg har en Model S, som kjørte Teslas mye omtalte autopilot, kollidert. Føreren omkom.

Nå stopper altså produksjonen av Model 3 helt opp for en periode, og Elon Musk har selv twitret at han nå er tilbake på stadiet der han overnatter på fabrikkgulvet.

Investering

Helt mørkt er det likevel ikke. Stansen i produksjonen er rett og slett en salgs investering for å få løftet produksjonstakten i etterkant i form av bedre automatisering, og for å fjerne flaskehalser som er med på å dra takten ned. Til The Verge forteller selskapet at de ikke engang er sikker på om den midlertidige produksjonsstansen nødvendigvis vil trekke resultatet ned når kvartalet er omme.

Tross dette har Goldman Sachs justert verdien på selskapet noe ned, og anslår at den faktiske produksjonen vil falle ned mot 1400 biler per uke i perioden.

Produksjonen av Model S og Model X er uberørt av pausen i Model 3-produksjonen, som er ventet å vare i minst 4-5 dager.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer