Tesla stopper produksjonen

Stanser produksjonen

Tesla stopper produksjonen av sine to mest eksklusive biler i 2,5 uke på grunn av manglende etterspørsel, ifølge amerikansk nyhetsnettsted.

PASS PÅ: Så farlig kan det være, selv om lampa for dekktrykk bare lyser gult - det fikk Dinside erfare ute på test med Tesla Model 3. PS: Dekket i filmen har ikke vært reparert tidligere - Det er lyddempende skum som vises. Klipp: Ingebjørg Iversen. Video: Maria Bergrud Fossum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tesla kommer til å stoppe produksjonen av sine mest luksuriøse og eldste modeller, Model S og Model X, i 18 dager. I hvert fall om vi skal tro det amerikanske nyhetsnettstedet Consumer News and Business Channel (CNBC).

Produksjonslinjene vil skrus av på selveste julaften og forbli avslått til og med søndag 10. januar, ifølge et brev de ansatte ved Fremont-fabrikken i California har mottatt. På denne fabrikken er det ifølge Tesla mer enn 10 000 ansatte.

Videre heter det at arbeiderne skal ha blitt lovet én ukes full lønn for tapt arbeid, pluss fire dagers betalt ferie, med oppfordring om å søke om å få bidra i andre deler av produksjonen i dagene de ikke mottar lønn.

Du kan se brevet i sin helhet litt lenger ned i artikkelen.

Tesla-salget

# Bilmodell Reg
7.Model 33538
60.Model X496
75.Model S280
-Model Y-

TESLA-SALGET I NORGE: Tabellen viser hvilken plassering Tesla-modellene har i årets registreringsstatistikk, til og med november 2020. Tesla Model Y har ennå ikke kommet til Norge. Kilde: OFV

ACTIBUMP: Her ser du Norges aller første smarte fartsdump. Actibump er utviklet og testet i Sverige, hvor det allerede har vært i bruk i 10 år. Video: Linus Kristoffer Størbu Vis mer

Færre luksusbiler

Det rapporteres om stor etterspørsel etter biler fra Elon Musks selskap. Men fra å ha vært de to viktigste modellene var bare 11 prosent - eller 15 200 biler - av salget i tredje kvartal (juli-september) i år en Tesla Model S eller Tesla Model X.

Dessuten opererer Tesla, som mange amerikanske selskaper, med leveringstopper i slutten av hvert kvartal, så en produksjonspause nær utgangen av desember og i starten av januar trenger ikke være veldig dramatisk.

De resterende 89 prosentene av Teslas produksjon var derimot de nyeste og rimeligste alternativene, Tesla Model 3 og Tesla Model Y, skriver CNBC.

– Ingen kommentar

Kommunikasjonssjef i Norge, Even Sandvold Roland sier til Dinside at Tesla ikke ønsker å kommentere saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer