Vrakpant for varebil

Staten gir deg 13.000 for å skifte til miljøvennlig varebil

Ny vrakpant skal få folk til å kjøpe utslippsfritt.

GRØNT SKIFTE: Kjøper du for eksempel en Peugeot Partner Electric, gir staten deg til sammen 16.000 for å skrote den gamle bensin-varebilen. Foto: Peugeot
GRØNT SKIFTE: Kjøper du for eksempel en Peugeot Partner Electric, gir staten deg til sammen 16.000 for å skrote den gamle bensin-varebilen. Foto: Peugeot Vis mer
Publisert

Dersom du vraker din gamle varebil og kjøper ny som går på strøm eller hydrogen, kan du inkassere 13.000 kroner ekstra i tillegg til den ordinære vrakpanten.

Dette går fram av en melding fra Miljødirektoratet.

16.000 til sammen

Ordningen gjelder ikke hybrid eller ladbar hybrid, men bare rene elektriske kjøretøyer eller hydrogenbiler.

Både privatpersoner og bedrifter kan søke om tilskuddet. Det er likegyldig om du kjøper ny bil eller leaser - de 13.000 får du uansett så lenge den nye er utslippsfri.

Den vanlige vrakpanten får du fortsatt.

Dermed kan de som har en bensin- eller dieseldrevet varebil som er moden for skraphaugen innkassere til sammen 16.000 fra staten når de kjøper eller leaser ny el- eller hydrogenvarebil.

Søknadsskjema kommer

En varebil er i myndighetenes forstand en bil som frakter gods i kjøretøygruppe 1 med en maksimalvekt på 3,5 tonn. Med andre ord en bil med grønne skilter.

Elektronisk søknadsskjema vil ifølge Miljødirektoratet dukke opp Elektronisk søknadssenter om kort tid.

Her må du oppgi registreringsnummeret både på den gamle og den nye varebilen.

I tillegg kreves dokumentasjon på at varebilen erstattes av nullutslippskjøretøy.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer