Statoil starter "haikesentral"

Statoil lanserer samkjørings-app, som skal gjøre det lettere for flere å kjøre sammen.

HAR DU LEDIG PLASS ELLER TRENGER HAIK? Statoil i Danmark satser nytt med en ny type tjeneste, når de lanserer sin samkjørings-app. Statoil i Norge vil se hvordan det går i Danmark først, men sier det er en god idé, og at de vil vurdere det samme her til lands dersom det lykkes i Danmark. Foto: Statoil
HAR DU LEDIG PLASS ELLER TRENGER HAIK? Statoil i Danmark satser nytt med en ny type tjeneste, når de lanserer sin samkjørings-app. Statoil i Norge vil se hvordan det går i Danmark først, men sier det er en god idé, og at de vil vurdere det samme her til lands dersom det lykkes i Danmark. Foto: Statoil Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er Statoil i Danmark som nå lanserer den nye Statoil-appen "rideshare".

Ifølge en pressemelding fra Statoil i Danmark, bir Statoils bensinstasjoner nå samlingssteder for sosial transport. Sammen med selskapet Ants, har de utviklet en "rideshare-app", eller altså en slags haikesentral-app, som skal gjøre det enkelt å søke på ledig sete i en bil, for skyss om man skal fra A til B.

– Ideen bak samkjøring, er å skape et nettverk av bilister som i stedet for å kjøre hver sin bil, deler plassen med andre som skal samme sted, skriver Statoil Danmark i en pressemelding.

– Vil absolutt vurdere det

Kommunikasjonsådgiver i Statoil Fuel & Retail Norge, Julie Hæhre, sier til DinSide at de følger med på lanseringen av rideshare i Danmark.

– Dette er helt nytt i Statoil Fuel & Retail og vi har foreløpig ikke besluttet å lage en lignende app i Norge, sier kommunikasjonsrådgiver i Statoil Fuel & Retail Norge, Julie Hæhre, til DinSide.

Hun sier det er mange fordeler ved en slik tjeneste.

– Vi opplever det som et godt tilbud til kunder som ikke har bil, eller som vil unngå matpakkekjøring. Hvis folk vil ta det i bruk er det mulig å spare penger, redusere utslipp og spare trafikkbelastninger, sier Hæhre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer