Statsministerens nye bil: BMW 760 "Antiterrror"

BMW utvider modellutvalget av antiterror modeller. Til nå har det kun vært 7-serien som har vært tilgjengelig, men nå kommer det også pansrede versjoner av 330i og X5 4.4.

Publisert
Sist oppdatert

BMW 760Li High Security er basert på en vanlig 760Li som hvem som helst med god råd kan kjøpe. High Security har internkode B6 eller B7 som er det høyeste sikkerhetsnivået som leveres.

B7

Dette sikkerhetsnivået er stort sett forbeholdt regjeringer og statsoverhoder eller personer som kan være utsatt for terror. B7 er en klassifisering som betyr at både stål og vinduer tåler panserbrytende ammunisjon opp til kaliber 7,62x54R API som, i følge BMW, ofte brukes av terrorister. Under bilen er det kraftig pansring som tåler håndgranater og andre eksplosiver. Dette er testet ved å fyre av to håndgranater under bilen samtidig. En under førersetet og en under høyre sete bak som er plassen til VIP-passasjeren. For å klare dette er det tatt i bruk fibermatrialer og kraftig stål for å hindre at verken prosjektiler eller fremedlegemer kommer inn i kupeen.

Sidevinduene er tykke og består og tre lag med glass med innlagt polykarbonat. Dette gjør at glasset ikke pulveriseres.

Ytelser

Vekten på en 760 med B7-spesifikaksjoner stiger med cirka 1.000 kilo. Likevel skal ytelser og kjøreegenskaper ikke bli mye forringet. Girkassen og motoren med 445 hestekrefter er den samme, men bakakselen er giret om for å holde akselerasjonstidene nede. Toppfarten synker derimot til 210 kilometer i timen. En 760 B7 vil veie cirka 3,2 tonn og er testet på den kjente banen Nürburgring. Etter hvert kommer også B7-spesifisert 745.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer