Stem på Norges kuleste folke-SUV

Folke-SUVene har solgt svært godt de siste ti årene og er fortsatt populære. Men hvilken av dem er egentlig den kuleste?

Hvilken er Norges kuleste folke-SUV? Ford Kuga? Subaru Forester? BMW 1-serie? Eller ingen av dem? Si din mening i vår avstemming. Foto: Karoline Brubæk
Hvilken er Norges kuleste folke-SUV? Ford Kuga? Subaru Forester? BMW 1-serie? Eller ingen av dem? Si din mening i vår avstemming. Foto: Karoline Brubæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge OFVs salgsstatistikk er Nissan Qashqai og Volkswagen Tiguan for tiden Norges mest populære folke-SUVer. Ved utgangen av september lå de to bilene på henholdsvis femte og tiendeplass på salgsstatistikken. Men også Honda CR-V (17.), Toyota RAV4 (22.), Mitsubishi Outlander (28.) og Subaru Forester (29.) har solgt godt nok til å havne på topp-30-listen.

I dag skal vi imidlertid legge salgsstatistikk til side. I stedet inviterer vi deg til en uhøytidelig avstemming over hvilken folke-SUV som er Norges kuleste.

Under 400.000 kroner

Men hva er egentlig en folke-SUV? Vel, vi har valgt å definere denne bilklassen ved hjelp av følgende kriterier:

For det første må den aktuelle modellen har en innstegspris under 400.000 kroner. Dermed forsvinner flere modeller ut av bildet, deriblant Audi Q5, BMW X3, Land Rover Freelander, Opel Antara og tvillingene Citroën C-Crosser/Peugeot 4007.

Høy bakkeklaring

For det andre må den ha drift på alle fire hjul og høy bakkeklaring. Det betyr at vi hopper over firehjulsdrevne stasjonsvogner som Skoda Octavia og Volkswagen Passat. Skoda Octavia Scout derimot, som har hele 18 centimeter bakkeklaring, blir med, selv om den etter manges syn nok ikke passer inn under SUV-begrepet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer