Stem på Norges tøffeste SUV

De høye firehjulstrekkerne blir stadig mer populære, også her i landet. Men hvilken SUV er egentlig den tøffeste av dem alle?

Publisert
Sist oppdatert

Så sent som for fem år siden var det færre enn én av ti som valgte firehjulsdrift når de kjøpte ny bil. I dag er det mer enn én av fem biler som leveres med drift på alle fire. Hvorfor? Årsakene er helt sikkert mange, men den aller viktigste stikkordet er nettopp SUV.

Denne forkortelsen, som kommer fra USA og betyr Sport Utility Vehicle, betegner en bilklasse som har tatt verden med storm. SUVene kjennetegnes ved firehjulsdrift, høy bakkeklaring og et røft utseende, samtidig som de fleste av dem kan skilte med mye plass og god oversikt over trafikkbildet. Dette er åpenbart kvaliteter mange setter pris på, ikke bare i USA, men også i resten av verden, inkludert vårt kontinent.

Stort utvalg

Nærmest alle bilprodusenter med respekt for seg selv tilbyr i dag en eller flere SUV-modeller, som for mange av produsentene er pengemaskiner. Utvalget har derfor vokst voldsomt de siste årene. Den mest populære av dem her i landet - uten sammenligning - heter Toyota RAV4. Men også Honda CR-V, Nissan X-Trail, Mitsubishi Outlander og den litt utypiske Subaru Forester selger godt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.