Stem på Norges vakreste kupé

To dører, myk taklinje, lekker bakpart og sportslig utstråling. Dette er trekk vi vanligvis forbinder med kupeer? Men hvilken er vakrest?

Publisert
Sist oppdatert

Tro det eller ei, men i 2004 ble det solgt nesten fire ganger ganger flere kabrioleter enn kupeer. Ja, ved utgangen av november var det solgt 1.280 kabrioleter, mens kun 364 nordmenn hadde valgt å investere i en kupé. Disse tallene reflekterer to tendenser; at kabrioleter blir stadig mer populære og at det motsatte er tilfelle for kupeen.

Også med bakluke

Kupeen kjennetegnes i dag først og fremst ved fraværet av bakdører. Den klassiske kupeen hadde også bagasjelokk, men i dag finnes det en rekke produsenter som markedsfører biler med bakluke som kupeer. Eksempler på dette er Audi TT, Chrysler Crossfire, Hyundai Coupé, Mercedes-Benz C Sportkupé, Nissan 350 Z og Toyota Celica.

16 modeller

På verdensbasis finnes det et bredt utvalg av kupeer. I Norge er derimot utvalget magert. Vi har kun valgt å ta med modeller som markedsføres aktivt av en norsk importør og sitter dermed igjen med 16 modeller fra 12 produsenter.

Til 10. januar

Avstemmingen vil være aktiv til mandag 10. januar 2005. Dermed er det bare å sette i gang med å varsle venner, kolleger, bilklubber og andre som kan hjelpe deg til å sørge for at nettopp din kupé-favoritt vinner. Om ønskelig kan du avgi stemme til to eller flere modeller.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer