Coronavirus i bilproduksjonen

Stenger fabrikkene

Nå har flere av de europeiske bilfabrikkene enten stengt eller varslet at de skal stenge butikken. Sist er BMW, som stanser all bilproduksjon i Europa.

STOPPER PRODUKSJONEN: Volkswagen har varslet at de skal stenge fabrikkene på fredag. Det kan blant annet påvirke leveringen av elbilene ID.3 (bildet) og ID.4 til Norge. Foto: Volkswagen
STOPPER PRODUKSJONEN: Volkswagen har varslet at de skal stenge fabrikkene på fredag. Det kan blant annet påvirke leveringen av elbilene ID.3 (bildet) og ID.4 til Norge. Foto: Volkswagen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppdatert 18. mars: Nå følger også BMW etter. Den tyske bilprodusenten BMW stanser all bilproduksjon i Europa og Sør-Afrika i fire uker, skriver NTB.

– Fra i dag av stenger vi våre europeiske bilfabrikker og Rosslyn-fabrikken i Sør-Afrika, sier selskapets sjef Oliver Zipse.

Han varsler at selskapets resultat i år kommer til å bli betydelig lavere som følge av viruskrisen.

BMWs fabrikker i Europa og fabrikken i Sør-Afrika produserte halvparten av selskapets 2,56 millioner biler i fjor.

Andre europeiske bilprodusenter, blant dem Daimler, Volkswagen, Ford, Fiat og Peugeot, har også besluttet å stenge fabrikker på grunn av koronavirusutbruddet.

VW kutter

I går la store deler av den europeiske bilindustrien - inkludert franske, italienske og spanske fabrikker - ned majoriteten av produksjonen. Nå varsler tyske Volkswagen at de stenger alle sine fabrikker i Tyskland, fra og med førstkommende fredag. Det melder det tyske nyhetsbyrået DPA.

«Fredagen (20. mars) har vi de siste skiftene», er meldingen de ansatte skal ha fått.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer