Bomstasjoner i Oslo

Stenges inne av bomstasjoner

Beboere i Oslo-sameie får ikke kjørt ut på hovedveien før de må betale.

BOMSTASJONER: 1. juni kommer det 53 nye bomstasjoner i Oslo, to av dem stenger beboere i tre bygårder inne. Foto: NTB Scanpix
BOMSTASJONER: 1. juni kommer det 53 nye bomstasjoner i Oslo, to av dem stenger beboere i tre bygårder inne. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som vi meldte i januar, kommer det 53 nye bomstasjoner i Oslo 1. juni.

To av dem blir plassert med svært kort avstand mellom seg. Motor.no har selv målt strekningen og kommet frem til at det er 57 skritt som skiller dem.

Bomstasjonene plasseres i Fagerheimgata nedenfor Sinsenkrysset og berører blant annet tre bygårder hvor bilistene ikke kan kjøre ut på veien uten at de må passere en bomstasjon.

– Vi kan ikke kjøre ut fra egen eiendom uten å måtte kjøre gjennom minst én bompengebom, sier Torfinn Ørmen, tidligere styreleder og nåværende styremedlem i Sameiet Fagerheimgata 20, til nettstedet.

En midtdeler på veien hindrer beboerne i å kjøre nordover, og i stedet må de først kjøre ned på ring 2 og dermed passere minst én bom på veien.

– Folk har lyst til å flytte. Noen bli kvalme bare de ser bomstasjonene. Andre er rasende, sier Ørmen.

De som ikke har bompengebrikke blir nødt til å betale i begge bommene når de kjører i retning sentrum. Dette fordi den den nederste bommen får innkreving i begge retninger, mens den øvre kun har innkreving i retning sentrum.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer