Bomstasjoner i Oslo

Stenges inne av bomstasjoner

Beboere i Oslo-sameie får ikke kjørt ut på hovedveien før de må betale.

BOMSTASJONER: 1. juni kommer det 53 nye bomstasjoner i Oslo, to av dem stenger beboere i tre bygårder inne. Foto: NTB Scanpix
BOMSTASJONER: 1. juni kommer det 53 nye bomstasjoner i Oslo, to av dem stenger beboere i tre bygårder inne. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som vi meldte i januar, kommer det 53 nye bomstasjoner i Oslo 1. juni.

To av dem blir plassert med svært kort avstand mellom seg. Motor.no har selv målt strekningen og kommet frem til at det er 57 skritt som skiller dem.

Bomstasjonene plasseres i Fagerheimgata nedenfor Sinsenkrysset og berører blant annet tre bygårder hvor bilistene ikke kan kjøre ut på veien uten at de må passere en bomstasjon.

– Vi kan ikke kjøre ut fra egen eiendom uten å måtte kjøre gjennom minst én bompengebom, sier Torfinn Ørmen, tidligere styreleder og nåværende styremedlem i Sameiet Fagerheimgata 20, til nettstedet.

En midtdeler på veien hindrer beboerne i å kjøre nordover, og i stedet må de først kjøre ned på ring 2 og dermed passere minst én bom på veien.

– Folk har lyst til å flytte. Noen bli kvalme bare de ser bomstasjonene. Andre er rasende, sier Ørmen.

De som ikke har bompengebrikke blir nødt til å betale i begge bommene når de kjører i retning sentrum. Dette fordi den den nederste bommen får innkreving i begge retninger, mens den øvre kun har innkreving i retning sentrum.

NYE BOMMER: De to grønne punktene viser plasseringen av de to bomstasjonene i Fagerheimgata. Foto: Skjermdump fra Fjellinjen
NYE BOMMER: De to grønne punktene viser plasseringen av de to bomstasjonene i Fagerheimgata. Foto: Skjermdump fra Fjellinjen Vis mer

– Vurderte flere løsninger

Overfor Motor.no beklager Statens vegvesen plasseringen av de to bommene.

Bakgrunnen for plasseringene av de to bommene, er det nye bompengesystemet i Oslo med tre ringer.

– Den nederste bommen i Fagerheimgata er en bomstasjon i ring 2-ringen, mens den øverste er knyttet til denne bompengearmen mot Grefsen, forklarer Kyrre Gran i Statens vegvesen overfor Motor.

Nettstedet skriver at Oslo kommune jobber med en løsning for beboerne som blir sperret inne, men på nåværende tidspunkt er ingenting avklart.

MUSIKKVIDEO: FNB Sandnes har kommet med et kreativt påfunn for å verve nye velgere. - Folk sier det er genialt, sier ordførerkandidat. Video: FNB / Privat Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer