Sterkere Land Cruiser

For temmelig nøyaktig to år siden kjørte vi den da nye Land Cruiseren – en helt ny bil bortsett fra motoren.

Publisert
Sist oppdatert

COSTA RICA (DinSide Motor): Og det er motorer og girkasser Toyota har konsentrert seg om ved overgangen til 2005-modeller. Det er faktisk nok til at Land Cruiser oppleves som en bedre bil.

Høyere komfort

Lydbildet har forandret seg en god del, særlig er den kraftige dieselknatringen i praksis borte. Også vibrasjoner er redusert betydelig. Mindre støy og vibrasjoner bringer Land Cruiser nærmere de mindre terrengfokuserte SUVene.

Men Land Cruiser er fortsatt først og fremst en tøff terrengbil som vil være overlegen de fleste konkurrentene når det røyner på ved terrengkjøring. Gode terrengegenskaper krever stive og relativt tunge konstruksjoner, og det er fortsatt langt til de lekne kjøreegenskapene i lillebror RAV4.

Land Cruiser imponerte igjen under varierende forhold i Cost Rica. Helt nye biler ble satt på hard prøve, timesvis med terrengkjøring med snitthastighet på godt under 20 km/t klarte ikke lirke frem ett eneste knirk fra bilen. Og terrengkjøringskomforten, som vi ikke så grundig har fått satt på prøve tidligere, viste seg å være god. Fremkommeligheten visste vi fra før at var god, og Toyota er blant de produsentene som begynner å få dreisen på antispinnsystemer egnet for terrengkjøring.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer