- Sterkt bekymret

Forsikringsbransjen advarer mot ny ordning.

SLIPPER: Nå slipper du å levere skiltene med midlertidig av- og påregistrering, men nå advarer forsikringsbransen. Foto: Malin Iden
SLIPPER: Nå slipper du å levere skiltene med midlertidig av- og påregistrering, men nå advarer forsikringsbransen. Foto: Malin Iden Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var i september i fjor den nye løsningen for midlertidig av- og påregistrering av kjøretøy trådte i kraft.

Med den nye løsningen kan man beholde skiltene på, men likevel av- og påregistrere bilen, bobilen, mopeden, motorsykkelen eller snøscooteren på nett. Dermed slipper man å møte opp på trafikkstasjonen for å fysisk levere dem og henteS dem ut.

- Felle

Nå går imidlertid trafikkforsikringsforeningen (TFF) ut og advarer bileiere.

- Vi er sterkt bekymret for at den fleksible ordningen er for fleksibel i den forstand at man kan gå i en felle, sier direktør Roger Stenseth til TV 2.

De frykter at mange nå kjører rundt i en avregistrert bil med skiltene på.

Gjør du det, gjelder heller ikke forsikringen.

Tryg forsikring har ifølge kanalen gått bredt ut til sine kunder for å minne om at de må huske å ikke bare starte forsikringen igjen, men også ta kontakt med vegvesenet for å få kjøretøyet registrert igjen.

Selskapet mener kommunikasjonen ut fra Statens vegvesen har vært for dårlig, skriver kanalen.

Evalueres

Vegvesenet mener de ikke har holdepunkter for at informasjonen har vært for dårlig, og at man får tydelig beskjed om at kjøretøyet må påregistreres igjen når man avregistrerer det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer