Stilig Mini kupé

Alec Issigonis' geniale streker ga kultbilen Mini for 50 år siden, og den fortsetter å fornye seg.

Foto: an.niedermeyer
Foto: an.niedermeyer Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det som skulle bli en av bilverdenens store klassikere, Minien, ble vist offentlig for første gang den 26. august 1959. Den hadde da navnet Austin Seven, og fikk navnet Austin Mini i 1961. Bilen har også hatt flere andre navn, som eksempelvis Morris Mini Minor.

Familieforøkelse

I den anledning viser BMW-konsernet, som idag eier Mini, en ganske så spesiell konseptbil som kommer til å stilles ut under Frankfurt-messen neste måned. Som bildene viser dreier det seg om en kupé basert på Mini Cooper. Konseptet kommer antagelig til å utvikle seg til en produksjonsmodell; BMW uttaler at dette er en visjon om hvordan modellfamilien kan komme til å utvikle seg.

Monte Carlo

Det er ikke første gang det vises et toseters Mini-konsept; i 1997 ble Miniens seiersrekke fra Rally Monte Carlo hedret med en spesiell midtmotor-kupé på 160 hestekrefter, som fikk navnet Mini Concept Monte Carlo.

Kjøreglede

Kupéen er en ren toseter og har en dynamisk stil (BMW bruker ord som muskuløs og atletisk), som understreker at Mini dreier seg om kjøreglede, i tråd med en av BMW-filosofiens grunnpillarer - og vi kan bekrefte at Mini er noe av det kjøregladeste man finner på markedet. Frontruten har en sterkere helling enn den man finner på den vanlige Mini. Dimensjonene er kompakte: Kupéen er 371 centimeter lang, 168 centimeter bred og 136 centimeter høy. Det presiseres at bagasjerommet er 250 liter stort under en praktisk bakluke, noe som forsterker inntrykket at det vil komme en produksjonsversjon av denne bilen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer