Stopper utlevering av Norges-biler

Stopp for Golf og Octavia

Volkswagen har oppdaget stor sikkerhetsfeil på bilene. Ikke et stort problem for oss, mener VW-importøren.

VW GOLF 8: Volkswagen har fått problemer med sikkerhetsutstyret og har stoppet utleveringen av siste generasjon Golf, samt biler fra søstermerkene Skoda (Octavia), Audi (A3) og Seat (Leon). Foto: VW
VW GOLF 8: Volkswagen har fått problemer med sikkerhetsutstyret og har stoppet utleveringen av siste generasjon Golf, samt biler fra søstermerkene Skoda (Octavia), Audi (A3) og Seat (Leon). Foto: VW Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På grunn av et problem med programvaren tvinges Volkswagen-konsernet til å stoppe leveransen av norgesbilene VW Golf 8 (nyeste generasjon) og Skoda Octavia. Britiske Automotive News melder at det på begge bilene, som er bygd på samme lest, hovedsakelig gjelder en feil med nødsamtalefunksjonen ved eventuelle ulykker.

Sikkerhetssystemet skal sørge for at bilen automatisk kontakter nærmeste alarmsentral ved en ulykke, en sikkerhetsfunksjon EU har krevd å være på plass i alle nye biler siden 2018.

Tabellforklaring: VW Golf og Skoda Octavia har vært blant Norges mest solgte biler i flere år. Det er imidlertid den helt siste generasjonen (leveringene startet på slutten av første kvartal) som nå opplever problemer. Dermed er det ikke så mange av årets biler som er rammet av feilen. (*) 2020-tallene gjelder fra januar til og med april. Kilde: OFV

Kan tilbakekalles

Også biler fra søstermerkene i Volkswagen-konsernet, Audi (A3) og Seat (Leon), skal ifølge tyske der Spiegel oppleve problemer.

Nå skal VW og tyske myndigheter ifølge nettstedet bruke noen dager på å bestemme seg for hvordan de skal håndtere utfordringen videre. Ett alternativ skal være å tilbakekalle et større antall allerede solgte og leverte biler. Avgjørelsen er ventet å bli offentliggjort i løpet av få dager.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.