Batteritrøbbel for Audi e-tron

Stoppet produksjonen av Norges mest solgte bil

Problemer med leveranser. Kan potensielt også ramme andre biler.

SPENNING: Batteriene utgjør en stor del av elbilers kostnad og kan potensielt bli mangelvare i starten på det elektriske skiftet, noe både Jaguar og Audi allerede har fått erfare. Foto: Audi
SPENNING: Batteriene utgjør en stor del av elbilers kostnad og kan potensielt bli mangelvare i starten på det elektriske skiftet, noe både Jaguar og Audi allerede har fått erfare. Foto: Audi Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De strenge utslippskravene kan bli utfordrende for mange nylanseringer av elbiler og ladbare hybrider dette året.

For en uke siden skrev vi om at bilprodusenten Jaguar Landrover opplevde leveringsproblemer på batteriene, noe som først og fremst har gått ut over produksjonen av elbilen Jaguar I-Pace. Til Business insider bekreftet selskapet at det hadde ført til midlertidig produksjonssstans av elbilen ved Graz-fabrikken i Østerrike.

Norges mest solgte

Nå er det Audi som opplever problemer, og det er Norges mest solgte bil for øyeblikket som rammes: Audi e-tron har opplevd et formidabelt salg her til lands etter nyttår.

Dels skyldes det den nye e-tron 50, med mindre batteripakke og en startpris på under 500.000, som har fristet mange nordmenn. Andelen er fordelt omtrent 50/50 prosent mellom e-tron 50 og 55.

Snart kommer også e-tron Sportback i både 50 og 55-versjon, og interessen for Sportback-modellen er også stor, bekrefter Audi Norge.

Dette betyr at Audi nå kan tilby totalt fire helelektriske modeller, og senere i år blir også en S-utgave med høyere ytelser tilgjengelig, både som Sportback og som vanlig SUV.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer