Dataangrep:

Stor bilforhandler utsatt for dataangrep

Ble rammet natt til torsdag i forrige uke.

RAMMET: Bilforhandlerkjeden Mobile er rammet av dataangrep. Foto: Google
RAMMET: Bilforhandlerkjeden Mobile er rammet av dataangrep. Foto: Google Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bilforhandlerkjeden Mobile AS ble natt til torsdag i forrige uke rammet av et dataangrep. Det forteller kjeden selv på sin egen nettside.

Skal komme fra Russland

– I praktisk betydning vil det si at vi for øyeblikket ikke mottar e-post eller henvendelser via vår nettside. Eneste måte å kontakte oss på er via telefon eller ved fysisk besøk hos forhandler. Våre forhandlere og alle deres avdelinger holder åpent som normalt og vil gjøre det de kan for å hjelpe deg. Vi ber likevel om noe tålmodighet ettersom flere oppgaver vil gå tregere grunnet angrepet, opplyses det.

Ifølge eier og daglig leder i Mobile AS, Ole Grangaard, kommer angrepet fra Russland. Dette ifølge bransjenettstedet BilNytt.

Tirsdag opplyses det fremdeles på nettsida om at bedriften har dataproblemer, og kunder bes ta kontakt direkte med forhandleren.

Grangaard ønsker ikke å kommentere saken overfor DinSide.

Mobile AS har 34 forhandlere i Norge. Tre eller fire av disse skal være uberørt av angrepet, da de kjører på andre datasystemer.

Flere angrep

Tidligere denne måneden ble også Biltema-kjeden utsatt for dataangrep. Det ble imidlertid ikke bekreftet hvor dette kom fra.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer