Stor diesel og automat i Volvo V50

En og annen har nok savnet automatgir og dieselkrefter i S40 og V50. Til våren lanserer Volvo en femsylindret maskin til sin minste modellserie.

Publisert
Sist oppdatert

Volvo har for så vidt hatt et bra og folkelig dieselprogram i sin minste modellserie S40 og V50. Både S40 og V50 finnes med en 1,6-liters dieselmotor med 110 hestekrefter og en toliters variant med 136 hestekrefter. To fine motorer som passer bilen bra. 1,6-literen har akkurat den kraften som er nødvendig, mens toliteren gjør bilen ganske sprek.

D5

Den femsylindrete dieselmotoren til Volvo sitter fra nå av i alle modellene til Volvo. Den har et slagvolum på 2,4-liter og yter 126, 130, 163, 180 og 185 hestekrefter. Dreiemomentet svinger også fra 300 til 400 newtonmeter. I S40 og V50 D5 yter motoren 180 hestekrefter og 350 newtonmeter fra 1.750 till 3.250 newtonmeter. Dette gjør at den kompakte stasjonsvognen til Volvo blir en rask dieselbil. V50 klarer 0 til 100 på 8,6 sekunder og S40 er ett tidel raskere. Toppfarten er 225 kilometer i timen på begge to.

Vi har kun kjørt bilen med femtrinns automatgir, men til neste år vil denne bilen også få manuelt gir. Spaken beveger seg i en rett sjaltegate med mye motstand. Det gir et litt sportslig inntrykk og lite slarkefølelse. Ut til høyre har du også en sjaltefunksjon for å kunne velge ett og ett gir selv. Noen automatkasser fungerer best i manuell modus, men denne er egentlig best når den får sjalte selv. Du trenger den manuelle sjaltingen mest til motorbrems, eller hvis du absolutt må ha noe gjøre med høyrehanda.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer