Stor facelift på Audi A4

Det var Audi A8 med V12-motor som fikk den trapesformede grillen første gang. Etter det har både A6 og A3 Sportback fått tilsvarende grill.

Publisert
Sist oppdatert

Den oppfriskede A4 skiller seg fra den foregående modellen med en ganske kraftig forandret både front- og bakparti. Den nye grillen er kanskje den mest fremtredende, men ogå frontlyktene er nye. Bak har også lyktene blitt forandret og minner nå mest om baklyktene på A3 Sportback. Audi introduserer dette designet samtidig på både A4 sedan, stasjonsvogn og S4.

Lengre

Den nye modellen er også litt lengre enn sin forgjenger, men også litt smalere. Ny A4 måler 4.586 millimeter i total lengde, mens nåværende måler 4.547. Bagasjerommet i sedanvarianten har også blitt økt til 460 liter i forhold 445 som er gjeldende mål i dag.

Nye motorer

Ny A4 leveres med en hel rekke motorer hvorav fire motorer er nye i A4. Med bensin på tanken starter det med en 1,6 liter (102 hk), 2-liter (130 hk) og 1,8 liter med turbo (163 hk). De to største bensinmotorene er to nye FSI-motorer som vi allerede har kjørt i andre Audi-varianter. Toliteren har vi kjørt på lansering av A3 Sportback og 3,2-literen kan du snart lese om i test av ny A6 3.2 Quattro. 2,0-literen yter 200 hestekrefter og 3,2 literen slår til med 255 hestkrefter. Toppmodellen S4 har fortsatt 344 hestekrefter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer