Elbilforeningen bekymret for salget

Stor nedgang i elbilandelen

Personbilsalget er nærmere halvert. Samtidig minker andelen helelektriske biler betydelig.

I MOTBAKKE: Elbilsalget generelt og Tesla spesielt opplever stor tilbakegang i nybilstatistikken i mai. Foto: Øystein B. Fossum
I MOTBAKKE: Elbilsalget generelt og Tesla spesielt opplever stor tilbakegang i nybilstatistikken i mai. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Coronakrisen rammer salget av nye personbiler hardt. Aller hardest rammes elbilene. Det kommer tydelig fram i den ferske registreringsstatistikken som ble lagt fram av Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV) tirsdag ettermiddag.

Registreringstallene for mai viser tydelige fall i det totale salget. Det ble nemlig bare registrert 7.998 nye personbiler, et fall på 39 prosent i forhold til mai i fjor. Det gjør at salget så langt i 2020 ligger har nådd 47.791 nybilregistreringer - 24 prosent bak samme periode i 2019.

På den andre siden satte bruktbilsalget ny rekord i mai. Antallet eierskifter økte med hele ni prosent, og nådde hele 45.879 biler. Bruktimporten raste naturlig nok, ned 37,4 prosent til 955 biler.

Tabellen viser andelen av nybilsalget, fordelt på drivlinje. 2020-tallene er fra januar til og med mai 2020. Kilde: OFV

Stup for elbilene

Men som nevnt har det dramatiske fallet i nybilsalget gått verst utover elbilene. Siden mars har markedsandelen for elbiler gått ned fra 56 til 43 prosent. Etter to strake måneder med nedgang endte markedsandelen til elbilene på 43 prosent sist måned.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer