Elbil

Stor økning

Ferske tall viser at norske elbil-eiere tar grep.

ØKNING: Flere norske elbilister har begynt å lade på natta. Bildet er ment som illustrasjon. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
ØKNING: Flere norske elbilister har begynt å lade på natta. Bildet er ment som illustrasjon. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

- Det er bra og absolutt forståelig at elbilister styrer tidspunktet for ladingen. Alt har blitt dyrere, og vi har erfart at strømprisen kan svinge til et skyhøyt nivå, forteller Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening.

Tall fra Elbilisten viser at elbil-eiere lader mer om natta enn tidligere. På to år har tallet steget fra 55 til 70 prosent, og 71 prosent forklarer at billigere strøm er årsaken bak dette lade-grepet.

LADING PÅ FARTEN: Med noen enkle grep kan du lade mobilen litt raskere i bilen. Video: Linn Merete Rognø. Vis mer

Flere elbilister oppgir ønsket om ikke å belaste strømnettet på dagtid, som årsak til lading nattetid.

- Folk bør også være kjent med at dersom man bruker mye strøm på en gang, blir nettleien dyrere, sier Bu.

Følg denne oppfordringen

Videre oppfordres det til å følge Elbilforeningens råd om å bruke hjemmeladeboks.

- Det er noe de aller fleste elbilister heldigvis gjør, og da er det enkelt å lade trygt.

Flesteparten av elbilistene oppgir at de foretrekker å programmere tidspunkt for lading via bilens meny eller offisielle app.

- Kan føre til brann

DinSide har tidligere skrevet om at én av ti nordmenn fortsatt lader bilen via stikkontakt.

- Det er flere grunner til at lading fra stikkontakt på fast basis ikke er anbefalt. For det første medfører lading av elbil i vanlig stikkontakt at belastningen på ledningene blir svært stor siden de belastes med maksimal kapasitet over tid, fortalte Rune S. Nielsen, brannekspert i Gjensidige Forsikring.

- Det er ikke stikkontakten eller anlegget konstruert for, og denne belastningen kan føre til varmgang og i verste fall brann.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer