Bilsalget i mai 2019

Stor opptur for Toyota

... mens Tesla blir forbigått på bestselger-lista - men det er ikke tilfeldig.

BILSALGET I MAI 2019: Tesla og Model 3 leder fortsatt registreringsstatistikken så langt i 2019, men i mai tar både Volkswagen og spesielt Toyota et stort jafs innpå i toppen av tabellen. Foto: Øystein B. Fossum
BILSALGET I MAI 2019: Tesla og Model 3 leder fortsatt registreringsstatistikken så langt i 2019, men i mai tar både Volkswagen og spesielt Toyota et stort jafs innpå i toppen av tabellen. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tesla hadde en forrykende måned i mars - en måned som gikk rett inn i historiebøkene som tidenes beste «salgsmåned» for et bilmerke i Norge og samlet høyeste «elbil-salg» for én måned - noensinne.

Tesla endte til slutt opp med 5.315 «solgte» av sin «folkeelbil», Model 3, mens det totale «elbilsalget» endte på 11.518 for hele mars.

Vi skriver salg og solgte i hermetegn, for det er her hemmeligheten ligger. Det var registreringer - bestillinger samlet over flere år, levert ut til kundene på én og samme måned. Tesla pøste på med biler, og mange spekulerer i om det var et bevisst mål å slå de gamle rekordene - noe Tesla ikke vil uttale seg om i media.

Dermed var det heller ingen overraskelse at både Tesla- og «elbilsalget» gikk kraftig tilbake i april. Dette skal vi komme tilbake til.

Tabellforklaring: Dette er lista over de mest registrerte nybil-modellen i Norge i mai og 2019. Tesla Model 3 troner fortsatt suverent på topp, til tross for at VW Golf haler innpå. De aller fleste bilene blir kun registrert med drivstoffet, som i tabellen, men for Golf og Hyundai Ioniq har det også blitt solgt med andre drivstoff-alternativer enn elektrisitet. Rangeringen er gjort etter antall biler registrert januar-mai 2019. Kilde: OFV

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer