Rekkevidde på elbiler

STOR OVERSIKT: Så langt kjører elbilene

Vi har samlet flere elbiltester i én tabell.

SAMLET: I denne saken presenterer vi rekkevidde-tallene på BMW i3 og flere elbiler fra flere internasjonale tester. Foto: BMW
SAMLET: I denne saken presenterer vi rekkevidde-tallene på BMW i3 og flere elbiler fra flere internasjonale tester. Foto: BMW Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Elbilens rekkevidde ... den kan diskuteres og motargumenteres i evigheter. Skal man tro på de offisielle tallene? Var NEDC-testsyklusen bare tull? Er den nye WLTP-normen så mye mer å stole på? Og hva med den amerikanske EPA-standarden?

Er dessuten medias rekkeviddetester noe bedre? Elbilene må jo testes under alle forhold; sommer som vinter, sol som snø, is og regn. Med flust av forskjellige tester og tall er det lett å bli forvirret forbruker.

Flere tester bedre enn én

Vi har kommet til konklusjonen om at ikke alle behov kan bli dekket med én test. Her har vi likevel forsøkt å samle flere medias test-resultater av populære elbiler.

Vi gjør imidlertid oppmerksomme på at testene nok ikke kan sammenlignes direkte, men at man heller kan se hvordan de forskjellige elbil-modellene gjør det mot hverandre innenfor én tester - dessuten har du det viktigste her, sammenligning av de offisielle WLTP-tallene.

De to nye folkeelbilene, søstrene Hyundai Kona og Kia e-Niro, måtte akkurat nedjustere sitt WLTP-tall etter at det var funnet feil ved testen.

Det er nemlig WLTP-tallet som er best til å sammenligne de forskjellige bilene - da denne testen gjøres meget likt på hver bil. Problemet med WLTP er at bilene stort sett ikke greier å kjøre så langt i de virkelige liv ...

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer