Ventetid på teoriprøve

- Stor pågang

Det er fortsatt lang ventetid for å få tatt teoriprøven, spesielt i enkelte deler av landet.

Følg våre 5 punkt i grunnleggende bilteknikk, så sparer du mange kroner på kjøreskolen og er rustet til mengdetreningen som følger før du har førerkortet i lomma. Vis mer
Publisert

I april i år kunne Dinside fortelle om opptil ti ukers ventetid for å få tatt teoriprøve eller førerprøve.

Ventetiden for å ta teoriprøve er fortsatt lang, bekrefter Statens vegvesen.

- Det er fortsatt stor pågang på teoriprøver, forteller Frode Børstad i Statens vegvesen, og sier videre at større byer og det sentrale østlandsområdet opplever størst pågang.

Møter ikke opp

Per 14. mai i år hadde Statens vegvesen har gjennomført 75 767 teoriprøver i 2021.

- Det er 6 788 flere prøver enn i siste normalår (2019), og dette utgjør en økning på over 10 prosent, tross coronarestriksjoner, sier Børstad.

I tillegg til at 34 prosent ikke har bestått teoriprøven i 2021, er det 13 prosent som ikke møter opp til bestilt prøve.

- Dette er dårlig gjort overfor andre som må vente lenger enn nødvendig, og det er dårlig bruk av felleskapets midler, understreker Børstad.

Legger ut timer ved midnatt

Dinside har fått tips om at førerskoleelever sitter klar ved midnatt for å sikre seg tidspunkt til gjennomføring av teoriprøve - fordi det er så vanskelig å få en avtale.

Børstad bekrefter at det er da timene legges ut.

- Ja, dette er en teknisk begrensning i systemet som gjør at ordinære teoriprøvetimer legges ut da. Timer som kommer i tillegg på grunn av lørdagsåpent/kveldsåpent og avbestilte timer blir lagt ut fortløpende. Vi jobber med å få på plass en bedre løsning med et annet publiseringstidspunkt for ledige timer, forteller Børstad.

Her er det lengst kø

Ifølge Statens vegvesen er det størst pågang i de store byene, og særlig i det sentrale østlandsområdet, men det vil alltid være noen unntak fra regelene, påpeker Børstad.

- Dersom det er lange køer der man bor, kan man ta teoriprøven i et annet distrikt?

- Ja, i dag kan du bestille teoriprøve på alle trafikkstasjoner. Dette kan endre seg hvis smittesituasjonen tilsier det. Statens vegvesen følger nasjonale smittevernregler, og i tillegg lokale regler i områder med høyt smittetrykk, sier Børstad.

- Kan en ytterligere gjenåpning av samfunnet åpne opp for flere plasser daglig?

- Ja, når smittevernreglene blir lettet og kravet til 1 meters avstand mellom kandidatene i teoriprøverommet blir borte, vil vi igjen ha full kapasitet på alle trafikkstasjoner, legger han til.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer