Ventetid på teoriprøve

- Stor pågang

Det er fortsatt lang ventetid for å få tatt teoriprøven, spesielt i enkelte deler av landet.

Følg våre 5 punkt i grunnleggende bilteknikk, så sparer du mange kroner på kjøreskolen og er rustet til mengdetreningen som følger før du har førerkortet i lomma. Vis mer
Publisert

I april i år kunne Dinside fortelle om opptil ti ukers ventetid for å få tatt teoriprøve eller førerprøve.

Ventetiden for å ta teoriprøve er fortsatt lang, bekrefter Statens vegvesen.

- Det er fortsatt stor pågang på teoriprøver, forteller Frode Børstad i Statens vegvesen, og sier videre at større byer og det sentrale østlandsområdet opplever størst pågang.

Møter ikke opp

Per 14. mai i år hadde Statens vegvesen har gjennomført 75 767 teoriprøver i 2021.

- Det er 6 788 flere prøver enn i siste normalår (2019), og dette utgjør en økning på over 10 prosent, tross coronarestriksjoner, sier Børstad.

I tillegg til at 34 prosent ikke har bestått teoriprøven i 2021, er det 13 prosent som ikke møter opp til bestilt prøve.

- Dette er dårlig gjort overfor andre som må vente lenger enn nødvendig, og det er dårlig bruk av felleskapets midler, understreker Børstad.

Legger ut timer ved midnatt

Dinside har fått tips om at førerskoleelever sitter klar ved midnatt for å sikre seg tidspunkt til gjennomføring av teoriprøve - fordi det er så vanskelig å få en avtale.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer