WiFi i bil

Stor skepsis til forsikrings-selskapets interesser

– Vi er ikke med for å samle data, sier forsikringsselskap. – Trår varsomt i starten, hevder Datatilsynet.

ANDRE TIDER: Det er ikke lenger bare bagasjeplassen som er utfordringen med bilferien. Nå bør vi også tenke over om WiFi i bilen er en god idé. Foto: Rolf Chr. Ulrichsen
ANDRE TIDER: Det er ikke lenger bare bagasjeplassen som er utfordringen med bilferien. Nå bør vi også tenke over om WiFi i bilen er en god idé. Foto: Rolf Chr. Ulrichsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Det viktigste for oss er å være med på og følge utviklingen innen «Connected Cars». Vi leter hele tiden etter løsninger som gjør det enklere å være forsikringskunde. Dette systemet er mer sømløst og enklere enn slik det er i dag.

Det sier informasjonsdirektør Jon Berge i IF forsikring til Dinside.

Tirsdag kom nyheten om at Telenor, sammen med en rekke samarbeidspartnere, snart lanserer «Connected Cars», en tjeneste, som blant annet vil tilby trådløst nettverk i bilen.

Flere frykter imidlertid at tjenesten vil misbrukes av flere av samarbeidspartnerne. Spesielt er skepsisen stor til at et forsikringsselskap er med.

– Ikke behov for data

Ifølge IF skal imidlertid kundene slippe å bekymre seg for at forsikringsselskapet skal bruke systemet til å innhente data og overvåke for eksempel kjøremønster.

– Det blir dratt fram hele tiden at vi er ute etter data. Men vi må holde oss innenfor lovgivningen. Og da kan vi ikke innhente data uten samtykke, forklarer Jon Berge.

Han hevder dessuten at IF, som største aktør i Norden, allerede vet mer om sine kunder enn hva forsikringsselskaper gjør ellers på kontinentet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer