Stor Suzuki med V8

Suzuki har allerede vist to konsepter forut for den kommende mellomklassebilen. Produksjonsklar versjon nærmer seg.

Publisert
Sist oppdatert

Suzuki er i verdensmålestokk en svært beskjeden aktør som bilprodusent. Merkets renommé er mye større når det kommer til båtmotorer og motorsykler.

Halvert

Det norske markedet er et unntak; her har det lille japanske merket fått godt fotfeste takket være suksessrike modeller med firehjulsdrift og svært effektiv markedsføring.

Småbilen Swift er utvilsomt et attraktivt produkt i sitt segment og selger bra, men i folke-SUV-klassen merker fjorårssuksessen Grand Vitara i stadig større grad konkurrentenes oppgraderinger, den aldrende kompaktkombien Liana har mistet en god del salg de siste to-tre årene og de små firehjulstrekkerne Ignis og Jimny fører en svært så diskret karrière.

Stor Suzuki med V8

Stor Suzuki med V8

 1. Store bilder!
Stor Suzuki med V8


Til tross for at merkets nykommer, mini-SUVen SX4, ble registrert i nesten 1.000 eksemplarer i fjor har Suzuki alt i alt halvert sin markedsandel her til lands fra 2006 til 2007.

Passat-konkurrent

Men i kulissene foregår det nyskapende og spennende produktutvikling, og det har vært kjent en tid at Suzuki forbereder seg på å entre det svært viktige mellomklassesegmentet som i dag domineres av biler som VW Passat, Ford Mondeo, Toyota Avensis m.fl.

Kizashi 1 og 2 - diesel og V6

Publikum fikk en første forsmak på det i Frankfurt i fjor, der konseptbilen Kizashi ble vist (rød bil). Den viste frem en rekke spennende design-ideer, selv om produksjonsbilen nok ikke vil komme som shooting-break men snarere som klassisk sedan/kombi/stasjonsvogn. I Tokyo ble så neste konsept, Kizashi II, vist frem - det er den hvite bilen på bildene.

V8 nærmere produksjon

Stor Suzuki med V8


I følge nettstedet Motor Authority, som henviser til AutoTelegraaf, skal Suzuki nå planlegge en tredje Kizashi-versjon. Den skal ligne mer på produksjonsbilen, og skal vises i New York. De tidligere konseptene ble vist med en effektiv firesylindret dieselmotor og med en bensinmatet V6-motor, men de nevnte kilder hevder at det nå er en V8-variant som er på trappene og at det er den amerikanerne vil få se. Hyundai har allerede vist at det er mulig for en "folkelig" bilprodusent å lykkes med en V8-drevet familiebil. Det sies at den tredje Kizashi vil være prototypen på den endelige versjonen, som ventes å ville komme i salg sent neste år.

Det kan bety at Suzukis store nyhet vil bli lansert på det norske markedet i 2010, noe vi vil komme tilbake til med tid og stunder. Priser er det naturlig nok for tidlig å spekulere i, men ublu vil de nok ikke bli.

 • Se store bilder av Kizashi I og II her!
 • Her finner du mer Suzuki-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer