Stor Suzuki med V8

Suzuki har allerede vist to konsepter forut for den kommende mellomklassebilen. Produksjonsklar versjon nærmer seg.

Publisert
Sist oppdatert

Suzuki er i verdensmålestokk en svært beskjeden aktør som bilprodusent. Merkets renommé er mye større når det kommer til båtmotorer og motorsykler.

Halvert

Det norske markedet er et unntak; her har det lille japanske merket fått godt fotfeste takket være suksessrike modeller med firehjulsdrift og svært effektiv markedsføring.

Småbilen Swift er utvilsomt et attraktivt produkt i sitt segment og selger bra, men i folke-SUV-klassen merker fjorårssuksessen Grand Vitara i stadig større grad konkurrentenes oppgraderinger, den aldrende kompaktkombien Liana har mistet en god del salg de siste to-tre årene og de små firehjulstrekkerne Ignis og Jimny fører en svært så diskret karrière.

Til tross for at merkets nykommer, mini-SUVen SX4, ble registrert i nesten 1.000 eksemplarer i fjor har Suzuki alt i alt halvert sin markedsandel her til lands fra 2006 til 2007.

Passat-konkurrent

Men i kulissene foregår det nyskapende og spennende produktutvikling, og det har vært kjent en tid at Suzuki forbereder seg på å entre det svært viktige mellomklassesegmentet som i dag domineres av biler som VW Passat, Ford Mondeo, Toyota Avensis m.fl.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer