Bilfarger og trender i Norge 2018:

Store endringer

Hvitt og sølv har gått i hver sin ekstreme retning, mens både rødt og blått er i frammarsj blant norske nybilkjøpere.

STORE FORADRINGER I BILFARGER: Mens majoriteten kjøper svart og grått, er røde biler i skuddet som aldri før. Foto: Øystein B. Fossum
STORE FORADRINGER I BILFARGER: Mens majoriteten kjøper svart og grått, er røde biler i skuddet som aldri før. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert

Mer enn halvparten av bilene som ble nyregistrert i 2018 var enten grå eller svarte. Det viser statistikk som Statens vegvesen offentliggjorde i forrige uke.

Ifølge statistikken var det hele 46.236 grå og 39.971 svarte biler - til sammen 86.207 (52 %) - av de totalt 166.394 registrerte nybilene i fjor. Akkurat dette er imidlertid lite nytt, om ikke annet enn at grått har passert svart, mot statistikkene fra de tidligere årene.

Én «farge» - i den grad man kan si at de mest populære bilfargene faktisk har farger - som derimot er i vinden som aldri før er hvitt (17 %). På tredjeplass i 2018 var det hele 27.879 som valgte hvit bil - nesten fem ganger flere enn for ti år siden (5.767).

Den mest populære bilfargen, som faktisk er en farge, er blå. På fjerdeplass troner den foran rød, på femte. Både blå og rød har gjort store sprang på statistikken de siste årene, som du kan se i tabellen litt lenger ned.

Nederst i saken kan du se den fullstendige oversikten over antall registrerte bilfarger i 2009, 2014 og 2018.

Én farge dabber kraftig av

Det er ikke bare ens egen foretrukne farge en bør tenke på ved kjøp av ny bil - for man må nemlig også ha videresalg i bakhodet, når man velger bil. Da kan det være greit å notere seg at sølv er markant mindre populært enn tidligere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer