Store forskjeller i kollisjonstest

De nyeste Euro NCAP-resultatene viser at det fortsatt er store forskjeller blant de ulike bilprodusentenes vektlegging av kollisjonssikkerhet.

Publisert
Sist oppdatert

De siste resultatene fra Euro NCAP viser at Mercedes-Benz, Renault og Saab er blant bilprodusentene som har kommet lengst i sitt sikkerhetsarbeid. Både nye E-klasse og nye 9-3 oppnådde toppkarakteren 5 stjerner i Euro NCAPs prestisjetunge kollisjonstester.

Franske Renault er imidlertid i en klasse for seg selv. Ikke bare var Laguna den første bilen som oppnådde fem stjerner i fjor, nå kan Renault i tillegg skryte av at Megane er den første kompaktbilen som noensinne har oppnådd 5 stjerner hos Euro NCAP. I tillegg oppnådde storbilen Vel Satis toppkarakter.

Skuffende resultater

Hos Chrysler, Land Rover og Suzuki er nok reaksjonene litt annerledes. PT Cruiser, Freelander og Grand Vitara måtte nøye seg med 3 stjerner, noe som er særdeles svakt. Alt under 4 stjerner er i dag for dårlig.

Vi kommer tilbake med en langt grundigere omtale i morgen, der vi blant annet vil gå nærmere inn på hvordan de ulike modellene gjorde det i henholdsvis front- og sidekollisjonstestene.

Relaterte artikler

 • Kollisjonstest: Småbiler
 • Kollisjonstest: Golf-klassen
 • Kollisjonstest: Familiebiler
 • Kollisjonstest: Fleksibiler
 • Kollisjonstest: Flerbruksbiler
 • For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

  Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

  Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer