Billigere service for elbiler

Store forskjeller

Service er klart billigst for elbiler, mens ladbare hybrider er klart dyrest. Forskjellene de tre første åra er store.

MYE BILLIGERE: Også norske tall viser at du sparer 3000 kroner i året på service- og vedlikehold på en elbil, som VW ID.3 til venstre, sammenliknet med en bensin-, diesel- eller hybridbil, som VW Golf. Foto: Øystein B. Fossum
MYE BILLIGERE: Også norske tall viser at du sparer 3000 kroner i året på service- og vedlikehold på en elbil, som VW ID.3 til venstre, sammenliknet med en bensin-, diesel- eller hybridbil, som VW Golf. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi Bilägare, som er det største bilmagasinet i Sverige, tester mange biler i løpet av et år. I tillegg har de en stall med langtest-biler som kjøres et helt år før de selges igjen. For alle testbilene må importøren oppgi servicepriser for tre år eller opp til 60 000 kilometer. Nå har magasinet regnet ut gjennomsnittlige serviceprisen for alle bilene som er testet siden 2018. Serviceprisen for minst fem biler av samme merke må være med for at det skal komme med i undersøkelsen.

Tallenes tale er tydelig: De elektriske bilene som er testet, har en snittpris på 6019 kroner for service i tre år. Servicen for en bensinbil koster til sammenlikning 9 349 kroner. En dieselbil er bare noen kroner dyrere å ta service på.

Lite kan gå feil

Noe av forklaringen på at elektriske biler er rimeligere, er at de har færre bevegelige deler som det kan bli feil på. Blant annet er det stor forskjell på forbrenningsmotoren i en bensin- eller dieselbil og den elektriske motoren i en elbil. I tillegg har elbilen verken tradisjonell girkasse, eksosanlegg eller bensinsystem.

Dyrest på service av alle har ladbare hybrider og hybridbiler. Disse har to drivlinjer – både en tradisjonell bensinmotor, elmotor og batteri - som skal ses over og vedlikeholdes. Prisen på service for disse bilene er i gjennomsnitt over 13 000 kroner. Det vil si over det dobbelte av hva det koster å ha service på en elbil i tre år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer