Store omveltninger i MC-bransjen

De tradisjonelt store merkene har tapt store markedsandeler til utfordrerne. Yamaha, Honda, Suzuki og Kawasaki har alle hatt dårlige tider hittil i år 2000.

Publisert

Tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV), for salget til og med juli, forteller at nyslaget er 12 % lavere enn i fjor. Det kan være mange grunner til at det generelle salget har gått ned, men det som er helt sikkert er at ved renteuro, er MC-bransjen av de første som merker det.

Store forskjeller

Fra merke til merke er det til dels store forskjeller på hvordan sesongen har vært til nå. Honda, Suzuki og Kawasaki har hatt en dårlig sesong. Alle disse tre har hatt over 30% tilbakegang i forhold til samme tiden i fjor. Verst er det for Kawasaki som har hatt en tilbakegang på hele 37%. Honda og Suzuki har det en smule bedre med en tilbakegang på 32%.

Men det er også noen som har gjort det bra. Harley-Davidson, BMW, Triumph, Aprilia og Husquarna har alle hatt kjempefremgang. Harley-Davidson har hatt en fremgang på 42% og har solgt 99 flere sykler enn Kawasaki. Aprilia begynner og komme seg opp fra dypet og har solgt 62 sykler hittil i år. Ellers har både Husquarna og Triumph hatt en eventyrlig fremgang hittil i år.

Bruktimporten synker

Til og med juli i år har bruktimporten vært 15% lavere enn i fjor og er nå cirka halvparten så stor som nysalget. Tilbakegangen fordeler seg ganske likt som nysalget og det er de store japanske merkene, i tillegg til Harley-Davidson, som det blir importert mindre av.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer