Store prisdifferanser på dekk

Vinterens jerngrep er iferd med å løsne. Veiene blir bare og det er tid for sommerdekk. Før du handler nye dekk bør du imidlertid ta deg tid til en liten ringerunde. Vi sparte 2.000 kroner ved å ta noen ganske få telefoner.

Store prisdifferanser på dekk
Publisert

Hos Bryn Dekksenter A/S i Oslo koster fire Continental EcoContact CP i dimensjonen 195/65R15, med hastighetsmerke H, 5.300 kroner. Det er 2.046 kroner mer enn hva Johs. Bjerke Rekvisita A/S tar. Der får du nemlig de samme dekkene for 3.254 kroner.

Og eksempelet med Continental-dekkene er ikke enestående. Goodyear Eagle Ventura, også de i dimensjonen 195/65 R15 og med hastighestmerke H, får du 1.506 kroner rimeligere hos Johs. Bjerke Rekvisita A/S enn hos Dekkmann AS. For mens Johs. Bjerke Rekvisita A/S forlanger 3.454 kroner vil Dekkmann AS ha 4.960 kroner for fire Goodyear Eagle Ventura.

Advarer

Grunnen er at Bjerke kjøper sine dekk fra utenlandske agenter og ikke fra den norske importøren.

-- Ikke kjøp dekk som du er usikker på hvor kommer fra. Selv om dekkene heter det samme og har samme mønster er det ofte snakk om to forskjellige dekk. Vi produserer dekk for hele verden, og dekk som er laget for Skandinavia har ulik oppbygning enn et dekk som er laget for Latin-Amerika. Grunnen til det er at temperaturer og veistandarden er forskjellig. Derfor bør du ikke kjøpe dekk som ikke er importert via den norske importøren, advarer produktansvarlig i Goodyear Norge AS, Ove Kristoffersen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer