Store prisforskjeller på hurtiglading

- Strømprisen er en minimal del av kostnaden.

HURTIGLADE: Det er store prisforskjeller på hurtiglading. Elbilforeningen håper flere bensinstasjonskjeder følger etter og etablerer ladepunkter for elbiler på lik linje med drivstoffpumper, som Statoil nå gjør. Foto: STATOIL FUEL&RETAIL AS
HURTIGLADE: Det er store prisforskjeller på hurtiglading. Elbilforeningen håper flere bensinstasjonskjeder følger etter og etablerer ladepunkter for elbiler på lik linje med drivstoffpumper, som Statoil nå gjør. Foto: STATOIL FUEL&RETAIL AS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hurtiglading gir deg mulighet til å lade opp batteriet på en typisk elbil i løpet av en halvtime, mot 8-10 timer ved normallading.

Men skal du hurtiglade, er det også en skog av ulike parametre å forholde seg til, som abonnement, betalingsløsninger og ulike kontakter.

Og for ikke å snakke om prisene.

240 kroner per lading

Hurtiglading gir deg altså mulighet til å gå fra 0-80 prosent på en standard elbil på cirka en halv time.

Men dette koster, og det er store prisforskjeller:

De billigste tar 74 og 75 kroner for en halvtimes hurtiglading, mens den dyreste tar opptil 240 kroner.

Noen heldige elbilister har også muligheter til å hurtiglade gratis. Ifølge Ståle Frydenlund, kommunikasjonsrådgiver i Norsk Elbilforening, finnes det noen hurtigladestasjoner som er gratis å bruke, primært på Vestlandet.

Tesla-eierne kan også lade på Teslas ladestasjoner uten å betale. Men dette har Tesla-eierne allerede betalt, som en del av bilprisen.

- Man regner med at 14.000-15.000 av kjøpsprisen er for lading, så man har betalt for lading også, sier Frydenlund til Dinside.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer