Store problemer for Nissan

DAKAR - 9. ETAPPE - BIL: Nissans Colin Mc Rae og Ari Vatanen sliter med kløtsj- og girkasseproblemer. Mens Mitsubishi og BMW gjør det godt i Dakar-rallyet. Sikkerhetstrusler førte til kansellering av etappe 10 og 11.

Publisert
Sist oppdatert

At Dakar-rallyet sliter på både mannskaper og kjøretøy er det ingen tvil om. På fredag var kun 75 biler kvalifisert til å starte etappe 9. Det betyr et frafall på hele 78 biler siden starten i Clermont i Frankrike.

Etappe 9 var knallhard, i det spesialetappen var hele 736 kilometer lang. Dette var de viktigste begivenhetene i etappe 9:

 • Mitsubishis Masuoka (Japan) vinner 9. spesialetappe på tiden 9.03.43. Dermed ligger nå Masuoka bare en drøy time bak lagkamerat Peterhansel og rykker opp fra en 3. til en 2. plass sammenlagt.
 • Peterhansel (Frankrike), som også kjører Mitsubishi Pajero Evo, tar andreplassen, drøye 18 minutter bak Masuoka. Peterhansel beholder likevel førsteplassen med sammenlagt-tiden 28.16.20 Dette er snaue 3 timer raskere enn beste motorsyklist (Roma, Spania).
 • Jutta Kleinscmidt (Tyskland) har virkelig fått fart på sin Touareg etter at motoren ble byttet ut før etappe 8. På 8. etappe tok hun 2. plass, på 9. tar hun 3. plass, 45 minutter bak Masuoka. Dermed har hun rykket opp på en 27. plass sammenlagt. Det ser ikke ut som om motorbyttet har resultert i diskvalifikasjon, selv om motorbytte ifølge forskriftene ikke er tillatt.
 • For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

  Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

  Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer