Tjener ikke penger

Store røde tall for Tesla

Tross rekordhøy produksjon og salg er økonomien ennå ikke på plass for Elon Musk og hans Tesla.

RØDE TALL: Til tross for rekordhøyt salg og omsetning har Tesla tapt over én milliard dollar i 2019. Foto: Øystein Bergrud Fossum
RØDE TALL: Til tross for rekordhøyt salg og omsetning har Tesla tapt over én milliard dollar i 2019. Foto: Øystein Bergrud Fossum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tesla selger som aldri før. Etter at det populære elbilmerket lanserte «Folke-Teslaen» Model 3 har de satt stadig nye rekorder.

I andre kvartal i år oppnådde Elon Musks revolusjonerende prosjekt 95.200 solgte biler, verden over. På Tesla-fabrikken i California oppnådde de en produksjon av hele 7.000 Model 3 per uke. Og i mars her hjemme knuste Tesla den gamle månedsrekorden, med 5315 nyregistrerte Model 3.

I Amerika er sedanen blitt en bestselger i sitt segment, og gjør det bedre enn for eksempel de eksklusive bilene Audi A4, BMW 3-serie, Mercedes C-klasse og Lexus IS, skriver svenske Auto Motor Sport.

Tabellforklaring: Etter at Tesla Model 3 gjorde sitt inntog i Norge, i starten av 2019, har den vært Norges klart mest solgte bilmodell. Kilde: OFV

Går i minus

Med så gode tall i andre kvartal, skal det nå være optimisme i selskapet om å kunne nå helårsmålet på 360.000 til 400.000 produserte biler totalt, i løpet av hele 2019 - en økning på 45-65 prosent, sammenlignet med 2018. For å greie det må produksjonen komme opp i om lag 10.000 Model 3 i uka i Fremont (California-fabrikken) og salget de siste seks månedene av året må komme helt opp i 200.000 eller mer, ifølge The Verge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer