Store svingninger i bilsalget

Første halvår i år ble det solgt drøye 55.000 biler, mot 43.000 i fjor. Men ikke alle importører klarer å utnytte kjøpeglade nordmenn.

Publisert
Sist oppdatert

2004 ser ut til å bli et svært godt år for de norske bilimportørene. Sammenlignet med fjoråret har det norske personbilsalget økt med 27,5 prosent, noe som utgjør rundt 12.000 biler.

Tilbakegang for Peugeot

Men det er ikke alle bilimportører som har like stor grunn til å juble. Halvårstallene fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) avslører nemlig at ikke alle importører har klart å utnytte det hete bilmarkedet like godt. Peugeot-importøren har aller størst grunn til bekymring. Mens den samlede økningen i bilsalget altså er 27,5 prosent, har Peugeot kun klart å øke sitt salg med 3,3 prosent, eller rundt 100 biler. Det betyr at Peugeot sitter igjen med en markedsandel 7,1 prosent, en tilbakegang på hele 1,3 prosentpoeng sammenlignet med 2004.

Ikke bare Peugeot som sliter

Også Nissan har gjort det svakt, relativt sett. Mens Nissan i fjor hadde 4,1 prosent markedsandel, er merket nå nede på 3,3 prosent, en tilbakegang på 0,8 prosentpoeng. Audi, Citroën, Renault og Opel klarer seg noe bedre enn Nissan, men har likevel gått tilbake med 0,6 prosentpoeng.

Volkswagen voldsomt frem

I den andre enden av skalaen finner vi Volkswagen, som har styrket sin markedsandel med hele 2,1 prosentpoeng. Størsteparten av fremgangen skyldes nye Golf og fleksibilen Touran. Dermed er Volkswagen oppe på 13,2 prosent, noe som minsker avstanden opp til Norges mest populære bilmerke, Toyota. Toyota har nå en markedsandel på 15,5 prosent, nøyaktig det samme som merket oppnådde i 2004.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer