Volvo fornyer 90-serien og elektrifiserer

Store Volvo-endringer

90-serien til Volvo skal bli mer attraktiv, samtidig som alle Volvo-modellene nå kan fås med elektrifisert drivlinje.

Dette er den ansiktsløftede versjonen av Volvo V90, som ladbar hybrid, slik Volvo markedsfører den. Video: Volvo Cars Vis mer
Publisert

Volvo lanserer facelift-versjoner av alle bilene i 90-serien, utenom SUV-en XC90. Det skriver Volvo Cars i en pressemelding fredag formiddag.

Bilmodellene det da er snakk om er sedanen S90 og stasjonsvognene V90 og V90 Cross Country. Disse bilene får endringer på det utvendige designet, samtidig som alle vil elektrifiseres, skriver selskapet.

Dette er den ansiktsløftede versjonen av Volvo S90, som ladbar hybrid, slik Volvo markedsfører den. Vis mer

Dette er endringene

På S90- og V90-modellene er det gjort endringer både på fronten og bakenden, med blant annet nye tåkelys, ny spoiler og nytt design på nedre del av støtfangeren foran.

På V90 og V90 Cross Country er de helt nye og redesignede LED-baklysene den mest markante endringen, og Volvo-modellene kommer nå også med sekvensielle blinklys. De ansiktsløftede modellene lanseres i tillegg med flere nye eksteriørfarger og felger.

ANSIKTSLØFTNING: På både S90 og V90 (bildet) er det gjort endringer både på fronten og bakenden, med blant annet nye tåkelys, ny spoiler og nytt design på nedre del av støtfangeren foran. Foto: Volvo Cars
ANSIKTSLØFTNING: På både S90 og V90 (bildet) er det gjort endringer både på fronten og bakenden, med blant annet nye tåkelys, ny spoiler og nytt design på nedre del av støtfangeren foran. Foto: Volvo Cars Vis mer
STØRSTE ENDRING: De helt nye og redesignede LED-baklysene er den mest markante endringen på V90 og V90 Cross Country. Foto: Volvo Cars
STØRSTE ENDRING: De helt nye og redesignede LED-baklysene er den mest markante endringen på V90 og V90 Cross Country. Foto: Volvo Cars Vis mer

På innsiden tilbyr nå Volvo en omfattende oppgradering av lydanlegget fra Bowers & Wilkins, som de har samarbeidet med i en tid, som «skal gi en enda bedre lydopplevelse, takket være en ny forsterker, støykansellerings-funksjonalitet og lydinnstillinger som blant annet kan gjenskape lydbildet i en jazzklubb», skryter Volvo selv.

Salget i Norge

S90 V90 Totalt
20202*67*69*
201913117061837
201829929023201
201741234263838
2016104398502
Totalt94884999447

Tabellforklaring: Det totale antall nybilregistreringer av Volvo S/V90 siden bilene ble lansert i Norge i 2016. *2020 er antall registrerte nybil til og med januar. Kilde: Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV)

«Bestselgere»

Bilene i 90-serien (S/V90) har solgt tilsammen 9.447 eksemplarer i Norge, siden de bla lansert i 2016. Og naturligvis er det stasjonsvogna V90 (inkludert V90 Cross Country) som har solgt godt over brorparten av disse. Det første hele salgsåret var Volvo V90 (uten S90) Norges 11. mest solgte bilmodell.

Salget har, som naturlig er, dabbet sakte av for hvert år. Dermed er en ansiktsløftning helt på sin plass nå, halvveis inn i livssyklusen til første generasjon. SUV-en XC90 var gjennom akkurat den samme «fornyelsen» i fjor, noe som har gjort at salget har økt igjen. Det håper Volvo skal skje med 90-serien også.

- Med nye designdetaljer og flere elektrifiserte alternativer å velge mellom forventer vi at 90-serien til Volvo vil fortsette å gjøre det bra i det norske markedet, sier Erik Trosby i Volvo Cars Norge til Dinside.

OFF ROAD: Slik ser den ansiktsløftede Volvo V90 Cross Country ut. Foto: Volvo Cars
OFF ROAD: Slik ser den ansiktsløftede Volvo V90 Cross Country ut. Foto: Volvo Cars Vis mer

Elektrifiserer

Fra modellårskiftet våren 2020 vil den såkalte mildhybrid-drivlinjen bli tilgjengelig på alle Volvos modeller - inkludert SUV-er og 60-serien.

Mildhybrid ble først introdusert på XC90 og XC60 i fjor, men blir nå tilgjengelig på alle modeller, inkludert XC40 og Cross Country-versjonene av V90 og V60. Med det vil alle Volvo-modeller nå være elektrifiserte, noe som er en del av svenskenes oppgitte målsetting om full elektrifisering i framtida.

Ifølge Volvo skal mildhybrid-drivlinjen gi opptil 15 prosent besparelse i drivstoffbruk og utslipp i reelle kjøresituasjoner. Med denne teknologien samarbeider bremsene med regenereringssystemet og reduserer forbruk og utslipp ved å lagre kinetisk energi når føreren bruker bremsepedalen.

ALT ELEKTRIFISERT: Nå skal alle Volvo-modellene komme med elektrifiserte versjoner. Her er ansiktsløftede Volvo XC60 T8 AWD i «Osmium Grey metallic». Foto: Volvo Cars
ALT ELEKTRIFISERT: Nå skal alle Volvo-modellene komme med elektrifiserte versjoner. Her er ansiktsløftede Volvo XC60 T8 AWD i «Osmium Grey metallic». Foto: Volvo Cars Vis mer

- Bedre inneklima

Volvo lanserer også funksjonalitet som de mener skal bedre inneklima i bilene. Med det de kaller «Advanced Air Cleaner»-teknologi (inkludert PM 2.5 partikkelsensor) skal sjåføren kunne overvåke luftkvaliteten i bilen via skjermen i midtkonsollen og rense luften for partikler på få minutter ved behov. Denne teknologien ble først lansert på det kinesiske markedet, men rulles nå ut globalt.

Både Bowers & Wilkins-systemet og «Advanced Air Cleaner»-teknologien blir nå tilgjengelig på modellene i 90- og 60-serien, som er bygget på Volvo Cars Scalable Product Architecture-plattform (SPA).

Alle 90- og 60-modellene får også doble ladepunkter klargjort for USB-C, som erstatter 12-volts-punktet for baksetepassasjerene. Den trådløse ladefunksjonen, som først ble lansert på XC40, blir nå også tilgjengelig på de fleste modellene i 90- og 60-serien.

De nye setetrekkene i ull, som først ble lansert på den ansiktsløftede versjonen av XC90 i fjor, blir nå også tilgjengelig på de øvrige 90- og 60-modellene, samt at det er skinnfrie interiøralternativer på de høyeste utstyrsnivåene.

Volvo presiserer at det kan være variasjoner i funksjonalitet, tilbud og tjenester mellom de respektive markedene. Priser og tekniske data om bilene bil klart på et senere tidspunkt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer