Test: Maxus Euniq

Storfamiliens elektriske alternativ

Men nykommeren er ikke for de lange og tunge turene.

SVÆRING: Maxus Euniq kan fylle et romrom i dagens elbilmarked. Bra pris og stor plass er kjøpsargumentene. Video: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Maxus slår godt fra seg på salgsstatistikken for elbiler, men det er utelukkende som varebil med modellene e-Deliver som er i størrelse med VW Transporter og EV80 som blir som en VW Crafter.

Euniq svelger også Europaller når innredningen er borte, så den får du også med grønne skilter, men du får den også som Norges romsligste personbil som går på strøm.

Svær plass

Maxus ser et kinesisk bilmerke, og Euniq blir den første personbilen derfra. Dette er en real MPV (flerbruksbil) med plass til sju. Utseendet er typisk kassebil og ikke noe du snur deg etter.

Den er mest tiltalende forfra, og av en eller merkelig grunn, foretrekker kinesiske bilmerker bitte små hjul på bilene sine. Den store kassebilen hadde definitivt kledd noe større enn 17-tommerne den har nå.

Bakfra er den litt underlig og høy, men plass har den nok av. Her sitter nemlig sju voksne personer helt ok. Midtraden er todelt i 40/60, går på skinner og er svært romslig i bakerste stilling. De har også egen justering på viftehastighet for baksetene til dysene i gulvet og i taket.

Tredje seterad er også et trivelig sted å være. Selv to voksne på 190 centimeter får akkurat plass i lengderetningen, selv når midtraden står trukket helt tilbake. Takhøyden er også voldsom og romfølelsen total med panoramataket med to striper valgfritt stemningslys i taket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer