Storm i et vannglass

Toyota vil ha deg til å kjøre mer effektivt ved hjelp av utradisjonelle metoder.

BARE EN METAFOR: Toyota vil ikke egentlig at du skal kjøre med et vannglass på dashbordet, men de vil at du skal tenke gjennom hvordan du kjører. Foto: (faksimilie fra nettstedet vannglasset.no)
BARE EN METAFOR: Toyota vil ikke egentlig at du skal kjøre med et vannglass på dashbordet, men de vil at du skal tenke gjennom hvordan du kjører. Foto: (faksimilie fra nettstedet vannglasset.no) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jada, dagens høydepunkt er øyeblikket hvor du raser ut av lyskrysset med gasspedalen halvveis gjennom karosseriet, alt for å slå pensjonisten i den lille Fiaten som også ventet på grønt lys i filen ved siden av.

Noen vil hevde at du i slike situasjoner brenner av mer bensin eller diesel enn du behøver, og ettersom utslipp fra biler står for en betydelig del av verdens totale CO2-utslipp vil ikke hissig akselerering framstå som et gode - selv om det kanskje får deg til å føle deg ok i et minutt eller to.

Forsiktig med gassen

Toyota hevder påstandene i avsnittet over er riktig, og at rykk-og-napp-kjøring ikke er sunt verken for lommeboka eller miljøet. I den forbindelse har de satt i gang en kampanje kalt "Vannglasset", som har til hensikt å senke Norges drivstofforbruk med så mye som 10 prosent.

Det er verdt å nevne at også norske NAF bruker ujevn kjøring som eksempel på uøkonomisk trafikkatferd i sitt skriv om hvordan en kan kjøre mest mulig miljø- og økonomibesparende, der det blant annet heter at "mye rykk og napp fører til økt drivstofforbruk".

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer