Større, friskere Mondeo

ST. TROPEZ (DinSide Bil): Mondeo har tapt terreng i Norge de siste årene, og det grundig. Med den nye Mondeo ønsker de å innta lederrollen i mellomklassen.

Publisert

Hittil i år er det solgt 1.253 Ford Mondeo i Norge. På samme tid i fjor var tallet 1.562, på samme tid i 1998 var tallet 2.849, og i 1997 var det 4.404 solgte Mondeo på denne tiden. Med den nye Mondeo som nå lanseres, tar Ford Motor Norge sikte på å selge 4.000 nye Mondeo i løpet av ett år – og målet er som sagt å gjenerobre lederrollen i mellomklassen. Per i dag er Passat den ledende aktøren i denne segmentet, etterfulgt av Toyota Avensis. Tredje konkurrent er Opel Vectra, som ligger på omtrent samme salgstall som Mondeo hittil i år.

Motorer

Det er altså en helt ny Mondeo som nå lanseres. Den er ventet til Norge i slutten av november, men bilen vil ikke kunne leveres til kundene før i januar til neste år. Det meste er nytt på bilen: Karosseri, design og motorer. Mondeo kommer nå med to 1,8-liters bensinmotorer med forskjellig effekt, en 2,0-liters bensinmotor, og to 2,0-liters dieselmotorer med forskjellig effekt. Mer om dette kan du lese under avsnittet 18858">nye motorer. Dessuten fortsetter den gamle 2,5-literen kun med mindre justeringer.

Større

Nye Mondeo er blitt større enn forgjengeren. 4- og 5-dørsutgavene er blitt 15 centimeter lengre, mens stasjonsvognutgaven er blitt 10 centimeter lengre. Akselavstanden er også blitt større: Den er økt med 5 centimeter, fra 270 centimeter til 275,4 centimeter. Døråpningene er også gjort større, for å lette inn- og utstigning. Karosseriet er dessuten blitt en del stivere: Vridningsstivheten (torsjonsstivheten) er økt med 60 prosent fra forrige generasjon Mondeo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer