Større løve

En sprek V6-diesel fra samarbeidet med Ford dukker opp i Peugeot 607 tidlig neste år.

Publisert
Sist oppdatert

Og ved siden av den nye motoren er fronten forsiktig endret ved overgang til 2005-modell. Det er blitt mer krom, både rundt tåkelysene og i selve grillen. Dessuten er luftinntakene over og under støtfangeren gjort større, og støtfangeren er også noe endret. Også løven i grillen har est ut, og 607 likner nå mer på sin nye lillebror 407.

Sprekere V6-motorer

Bensinmotoren på tre liter er blitt ørlite grann sprekere, nå måles effekten til 211 hestekrefter. Viktigere er kanskje at den nå kommer med en ny sekstrinns girkasse. Dreiemomentet er også økt, fra 285 Nm til 290 Nm ved 3.750 o/min.

Den store nyheten er imidlertid den ny V6-dieslmotoren på 2,7 liter. Den er sprek, hele 204 hestekrefter er hentet ut og dreiemomentet er 440 Nm ved 1.900 o/min. Ser vi for eksempel på Mercedes-Benz’ helt nye 280 CDI-motor i M-klasse leverer den samme dreiemoment, men kun 190 hestekrefter.

Også dieselmotoren dukker opp med sekstrinns automatgirkasse. Motoren er utstyrt med partikkelfilter som skal være vedlikeholdsfritt frem til 200.000 kilometer passeres.

Allerede i januar er Peugeot med ny front klar for Norge, også den nye dieselmotoren vil være klar til det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer