Porsche Panamera Turbo S e-Hybrid:

Større, sterkere og billigere Panamera

Djevel ikledd grønn kjortel

VANVITTIG FAMILIEBIL: Nye Porsche Panamera Turbo S e-Hybrid et firedørs, fireseters og firehjulsdriftet monster som også tenker på miljøet. Foto: Porsche
VANVITTIG FAMILIEBIL: Nye Porsche Panamera Turbo S e-Hybrid et firedørs, fireseters og firehjulsdriftet monster som også tenker på miljøet. Foto: Porsche Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Porsche lanserte i fjor den nye utgaven av luksusfamiliebilen Panamera. Vi har kjørt dieselutgaven, og den imponerte oss stort både hva fart, plass og komfort angår. Diesel er dog et betent tema om dagen, noe som kanskje vil påvirke salget av det motoralternativet i Norge.

Nå har Porsche derimot lansert miljøvinneren på det norske markedet – den ladbare hybrid-utgaven: Panamera Turbo S e-Hybrid.

Ikke familiebiltall

Med en fireliters biturbo V8-motor på 550 hester i kombinasjon med en elmotor på 136 hester og 850 Nm, hevdes det av Porsche at den skal kunne kjøre fem mil på strøm alene, gjøre 0 – 100 på hårreisende 3,4 sekunder, og ha en toppfart på 310 kilometer i timen.

I følge NEDC-tall skal utslippet være så lavt som 66g/km og forbruket er oppgitt til 0, 29 liter per mil ved blandet kjøring. Hvorvidt dette er reelle tall i hverdagsbruk er vi noe usikre på, men det lover uansett godt.

Hett tema

Debatten rundt avgiftskutt på ladbare hybrider har på lik linje med diesel-debatten preget det samferdselsrelaterte mediebildet en stund, spesielt har diskusjonene rundt avgiftskuttet på de større bilene med store og kraftfulle motorer blitt kritisert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer