Storsalg av småbiler

Høye drivstoffpriser og økt miljøfokus gir store endringer i det amerikanske bilmarkedet.

Publisert
Sist oppdatert
- Small is the new big Mike Accavitti, Chrysler Dodge


Små, gjerrige, billigere biler boomer i et av verdens største bilmarkeder, USA. Et marked der kjøperne har vært kjent for sin hang til enorme SUVer, bensinslukende pickuper og sylindermani, er nå på vei inn i en mer miljøkorrekt retning.

Bensinrekord: 4,50 per liter

Det er registrert en 12 prosent nedgang i bilsalget i USA i år sammenlignet med i fjor. Men markedet for småbiler holder seg på fjorårsnivå, altså langt bedre enn de øvrige bilsegmentene. Det skriver USA Today. Og de minste og billigste bilene økte sitt salg med 27 prosent fra året før - som også var et sterkt år for dette segmentet.

Vinnerne

Her er noen av merkene som har gjort det best:

 • Toyota Yaris - opp 70 prosent
 • Honda Fit (Jazz i Norge) - opp 61 prosent
 • Kia Spectra - opp 41 prosent
 • Nissan Versa - opp 25 prosent
 • Dette er biler som i USA koster mellom 12.000 og 14.000 dollar, eller tilsvarende cirka 63.000 og 74.000 kroner. I Norge koster Toyota Yaris og Honda Jazz fra cirka 190.000 kroner.

  Slik sparer du penger og miljøet

  Med dette er Yarisen en av modellene i dette segmentet som har solgt best noen gang i USA, i følge analytikere USA Today har snakket med.

  - Small is the new big, kommenterer Mike Accavitti, sjef for Chryslers Dodge-merke. (Dodge Caliber gikk opp 10 prosent i perioden).

  Miljøvennlige verstinger


  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer