Storsatsning fra kinesisk Tesla-konkurrent

LeEco investerer massivt i elbil både i Kina og i USA. Ny fabrikk med kapasitet på 400.000 biler på vei.

SATSER MASSIVT: Etter å ha investert en milliard dollar i Faraday Future, legger nå LeEco 1,8 milliarder (15 milliarder kroner) i en ny elbil-fabrikk i Kina. På bildet ser vi konseptbilen LeSee, som den kinesiske elektronikk-giganten viste i april. Foto: LEECO
SATSER MASSIVT: Etter å ha investert en milliard dollar i Faraday Future, legger nå LeEco 1,8 milliarder (15 milliarder kroner) i en ny elbil-fabrikk i Kina. På bildet ser vi konseptbilen LeSee, som den kinesiske elektronikk-giganten viste i april. Foto: LEECO Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nylig har vi sett at det har roet seg en god del på elbil-markedet her hjemme. Likevel er det ingen tvil om at de store bilprodusentene i stadig større grad innser at elektrifisering er et helt grunnleggende element i strategien for fremtiden.

Kina/California

Det Tesla har vist er mulig å få til ved eksklusivt å satse fra start på elbil, har inspirert andre.

Blant disse har vi spesielt merket oss en kinesisk aktør ved navn LeEco. Det er et elektronikk-konsern som blant annet er blitt kjent som stor-investorer i det relativt mystiske Faraday Future-prosjektet i California.

De har dermed en fot solid plantet på hver side av Stillehavet - et strategisk godt utgangspunkt, vil vi tro.

I dag ble det for øvrig kjent at California vil innføre strengere krav til bilbransjen angående andelen av bilsalget som vil måtte bestå av biler med null utslipp i trafikken.

Skal starte med 400.000 i året

Det første spadestikket for det som skal bli merkets første bilfabrikk i Kina skal tas om kort tid. Den skal bygges i nærheten av byen Huangzhou og skal ifølge LeEco få en produksjonskapasitet på 400.000 biler i året.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer