Storselgere med spennende teknikknytt

Ford Mondeo, S-Max og Galaxy får ny superdiesel og kompaktklassebilen Focus satser på ny, høyeffektiv dobbelkløtsjgirkasse.

Publisert
Sist oppdatert

Ford Mondeo har vært en suksess på de fleste måter etter den ble lansert i tredje generasjon på vårparten i fjor. Her på Dinside og ellers i pressen har den mottatt svært gode skussmål, ikke minst på grunn av høy kjøreglede og svært gode plassforhold innvendig.

Dyr bensinmotor

Den hittil største motoren er Volvos 2,5-liters turbomotor på 220 hestekrefter. Med en startpris på godt over 500.000 kroner blir den imidlertid for dyr for de fleste. I stedet har mange valgt å gå for den 2,0 liter store dieselmotoren med 140 hestekrefter og 320 newtonmeter, en kledelig kraftkilde for denne bilen.

Mondeo, S-Max og Galaxy

Men det ekstraordinære overskuddet har den ikke vært i stand til å by på. Derfor tilføres det nå en ny konge på dieselhaugen i Mondeo så vel som i flerbrukssøsknene S-Max og Galaxy. Motoren er 2,2 liter stor og utviklet i samarbeid med de franske produsentene Peugeot og Citroën. Fra før sitter denne kraftkaren i biler som Peugeot 607, 407 og Citroën C5.

Biturbo

Ytelsene blir faktisk enda bedre hos Ford, nærmere bestemt 175 hestekrefter og 400 newtonmeter. Vi har tidligere skrytt mye av denne motoren, og den viktigste årsaken til det er den sekvensielle biturboløsningen som gjør at det utnyttbare registeret blir svært stort for en dieselmotor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer